We zijn een week verder. De mogelijk beschikbare vervangsters van de geblesseerde Marlon Stevelink zijn benaderd en blijken allemaal niet bij machte om de rol van Marlon over te nemen.
Afgelopen maandag, oefenwedstrijd tegen Skurios Borken, werd een sluimerende enkelblessure van 2e spelverdeelster Fleur Blokhuis geconstateerd. Het uitvallen van Marlon heeft gevolgen tot ver inde jeugd, tot en met meisjes C.De spelverdeelsters uit de B-jeugd, Maud Hulsbeek en Judith Postel, gaan mee trainen om een versnelde opleiding te ondergaan. Binnen het team is gekozen voor een collectieve aanpak, waarbij iedereen meer stappen zal moeten zetten. Dat is voor de toch al jonge ploeg een extra uitdaging.

Een week nadat spelverdeelster Marlon Stevelink van de Denekampse dames zwaar geblesseerd uit viel, presenteerde het team zich op het Herman Smienktoernooi in Geesteren.Het meest opvallende is het debuut van de 15-jarige Maud Hulsbeek. Opgeroepen nadat afgelopen maandag bij 2e  spelverdeelster Fleur Blokhuis een enkelprobleem zich openbaarde.
Maud blijkt allerminst onder de indruk. Ogenschijnlijk doet ze zonder zenuwen haar ding. Technisch niet altijd perfect, in een ander tempo, maar vaak ook verrassend goed.

Door het uitvallen van DIO Bedum was de 1e  wedstrijd tegen Set Up’65 2 bepalend voor de plaatsing in het toernooi. Tegenstanders houden geen rekening met de omstandigheden, dat is de les van Geesteren en met dat feit zal men bij Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo moeten leren omgaan.

In de 1e  set nam de ploeg van Henk Goor een voorsprong, van 4-0, het wordt 5-2 en laat men het initiatief aan de meiden uit Ootmarsum. De passlijn van  Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo wordt op de proef gesteld en zakte door het ijs. De 9-7 voorsprong wordt een 13-9 achterstand. De organisatie is zoekende, aanvallers komen niet meer tot scoren. De mid wordt niet meer aangespeeld. De meiden van Tom Engbers ruiken bloed en pakken de set met 25-20. Het verval zet zich door in de 2e  set. De Set Up meiden domineren aan alle kanten en lopen uit naar een 10-3 voorsprong. De side-out aan Denekampse kant levert hoogstens 1 punt op. In het 2e deel van de set gaat het iets beter, maar de setwinst gaat met een demotiverende 25-16 naar Set Up’65 2. Zij plaatsen zich voor de winnaarspoule en DeVoKo moet zich de runners-up uit de 1e divisie van het lijf houden.

Vervolgens wordt er een vriendschappelijk duel gespeeld tegen Tornado. Beide trainers brengen een andere spelverdeler in. Coach Mathijs Buld (Tornado) brengt Giorgia Rond in, terwijl Henk Goor Maud Hulsbeek haar debuut laat maken. Hij experimenteert met Passer/loper Anouk Heemstra en met de nieuwe spelregels die veelvuldig wisselen toe laten. De dames van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo trekken zich, met aanvoerster Marlon Stevelink, terug in de schaduw, en gaan bij zichzelf te rade. Afspraken worden aangehaald. De organisatie moet beter en het side-out spel moet meer punten opleveren. Iedereen zal extra inzet en inspanning moeten leveren. Collectiviteit moet het antwoord worden op de ontstane problematiek.

In het middagprogramma staat er een ander Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo. Men begint opnieuw tegen het plaatselijke Tornado. Devoko voor met 8-5 en 11-8, Tornado terug naar 12-12. Op en neer golvend spel leidt tot een 19-18 voorsprong voor de meiden uit Geesteren. Zij komen op setpoint, 24-20. De meiden van Henk Goor vechten voor wat ze waard zijn en komen terug en pakken de set met 26-24. De 2e  set domineren de dames uit Denekamp. Via 7-2 en 8-5 lopen ze naar een 14-6 voorsprong. Eindelijk pakt DeVoKo het initiatief en doet ze wat ze aan haar stand verplicht zijn. Winst met 25-12 en dus 2-0.

De strijd om plaats 4 gaat tegen de reserves van Peelpush uit Meijel. Fleur Blokhuis nam de rol van spelverdeelster over. Peelpush nam het initiatief en liep uit. De Denekampse dames  hadden de passlijn nu op orde en aan de buitenkant werd veelvuldig gescoord. Toch kwamen de meiden van Peelpush keer op keer terug. Uiteindelijk bepaalde de midaanval van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo de eindstand met 25-22 winst. Om Fleur te sparen voor de rest van de voorbereiding nam debutant Maud Hulsbeek de spelverdeling over. De verwachting was een walk-over de Meijelse dames. De midaanval had het inderdaad zwaar. Er was geen afstemming en ritme. De rest van de ploeg nam Maud echter op sleeptouw. Maud liet zien waarom coach Henk Goor haar meegenomen had. De sets achterover lagen lekker en dia Juliet Huisman wist keer op keer te scoren. Peelpush nam wel een voorsprong, DeVoKo bleef bij. Uiteindelijk ging de setwinst met 25-23 naar de ploeg uit Meijel en was de ene setpunt verschil bepalend voor de 4e  plaats voor Ikwilvanmijnautoaf.nl/ DeVoKo.

Komende maandag gaat coach Henk Goor opnieuw aan de slag om zijn ploeg klaar te krijgen voor de competitiestart in de thuiswedstrijd tegen PDK uit Huizen. In sportzaal Kerkeres oefenen de Denekampse dames tegen Krekkers uit Maria-Parochie, aanvang 20:00 uur.