Ouders nieuwe leden

Wat leuk dat jouw zoon of dochter bij DeVoKo volleybal gaat spelen. Wel handig om even iets meer te weten over bepaalde zaken als rijden, coachen, vrijwilligers, kampioenschappen, etc. Hieronder een kleine opsomming van een aantal punten. Mis je nog iets? Laat het ons weten en we vullen het aan. Onder het kopje Bestuur & Commissies kun je kijken welke personen je het beste kunt aanspreken voor jouw vragen. Voor de mini’s is dat meestal cmv@devoko.nl. Algemene vragen mag je altijd sturen naar secretariaat@devoko.nl.

 

Vrijwilligers
DeVoKo draait voornamelijk op vrijwilligers. Alle hulp is welkom en nodig. Wil jij ook een steentje bijdragen? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar communicatie@devoko.nl.

 

Trainingen
Het trainingsschema kun je vinden onder Planning/Agenda. Vanzelfsprekend kom je altijd op tijd voor een training of wedstrijd. En als je niet kunt, dan meld je je tijdig af bij je trainer. Nog even een paar andere belangrijke zaken voor een training: geen sieraden, geen kauwgom of snoep en je haren in een staart.

 

Nivo’s bij mini’s
Als je volleybalt bij de mini’s dan volleybal je in nivo’s. Die nivo’s zijn gebaseerd op je geboortedatum. Dit overzicht kun je vinden op de website van Nevobo: Nivo’s Nevobo.

 

Wedstrijden
Vanaf de ABC-jeugd wordt er zoveel mogelijk gewerkt met vaste trainers en coaches voor de diverse teams. Dit wordt ook getracht voor de mini’s. Echter voor de wedstrijden wordt van de ouders zelf verwacht dat zij in onderling overleg het rijden, tellen/fluiten en coachen gaan afstemmen met elkaar. 

 

Wedstrijdshirt
De materialen commissie gaat over alle materialen en kleding van de vereniging. Aan het begin van de competitie worden de wedstrijdshirts uitgereikt, inclusief de ballen als dat nodig is. Aan het einde van het seizoen wordt alles weer ingenomen. De materialen commissie laat tijdig aan iedereen weten wie wanneer zijn of haar spullen kan ophalen en waar.

 

Spelregels
Volleybal is een fantastische sport, maar kent uiteraard regels. Hoe en wat wordt duidelijk omschreven per niveau op de website van de Nevobo:
Naar Nevobo spelregels.

 

Rijden met wedstrijden
Voor de mini’s wordt dit onderling geregeld tussen de ouders van de desbetreffende teams. Vanaf de ABC-jeugd zijn er rijd- en wasschema’s. Je kunt een reiskostenvergoeding aanvragen bij bepaalde afstanden als dat wenselijk is. Zie hiervoor ‘Onze Club’ en dan ‘Vervoer info’.

 

Sportief gedrag en plezier
Sportief gedrag en plezier staan altijd bovenaan. Er wordt op een sportieve wijze gesport en met elkaar omgegaan. Binnen het team, maar ook zeker van de toeschouwers en bezoekers. 

 

Shirts en materialen
We verwachten van de leden dat je met respect omgaat met de materialen, ballen en kleding van de vereniging. Lees hiervoor de informatie bij ‘Informatie’ en dan ‘Kleding en Ballen’. Hierin staat ook omschreven wat het wedstrijdtenue is.

 

Kampioenschap
Allereerst gefeliciteerd, heel knap gedaan! Maar wat wordt er als ouder verwacht als jouw zoon of dochter kampioen is geworden bij de mini’s of de jeugd? Alle kinderen ontvangen van DeVoKo een patatje met drinken in het Sportcafé om het kampioensschap te vieren. Daarnaast wordt er door DeVoKo gezorgd voor een officiële medaille van de Nevobo. Het is aan het team zelf om een stukje tekst aan te leveren met foto voor het plaatsen op de website van DeVoKo en in de Dinkelland Visie. Dit kan gestuurd worden naar communicatie@devoko.nl. Let op! Als je het graag woensdags in de Dinkelland Visie wilt hebben, dan moet het zondagavond bij communicatie@devoko.nl binnen zijn. Anders wordt het een week later ivm de deadline bij de krant. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het bericht rechtstreeks naar de Dinkelland Visie te sturen, het mailadres is: mail@drukkerijvanbarneveld.nl. Stuur wel even een kopie naar de Communicatie Commissie, zodat het op onze website komt te staan, wel zo leuk!

 

Onze Commissies
DeVoKo is een vereniging. En een vereniging kan alleen bestaan als er voldoende vrijwilligers meehelpen om een en ander in goede banen te leiden. Dat kan variëren in het geven van trainingen tot het deelnemen in een commissie en alles wat daartussen ligt. Voor een duidelijk overzicht van alle commissies kun je kijken op de website, rechtsbovenaan bij ‘Bestuur & Commissies’. 

 

Contributie
Kijk hiervoor op de pagina onder ‘Informatie’ bij ‘Contributie leden’.

 

Aan- en afmelden leden
Wil je je aanmelden voor volleybal of wil je je afmelden, dan kan dat schriftelijk. Meer informatie hierover vind je rechtsbovenaan bij ‘Lid worden’. Daar staat ook de mogelijkheid om je af te melden.

 

Algemene Leden Vergadering
Aan het begin van elk seizoen, ergens in oktober/november, wordt er een Algemene Leden Vergadering gehouden. Hier wordt besproken hoe het afgelopen jaar (financieel) is geweest, wat de commissies hebben gedaan en wordt er gekeken naar het komende jaar. Alle leden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard mogen de ouders ook komen, maar omdat zij geen lid zijn, hebben ze geen stemrecht mocht dat nodig zijn voor een besluit. Wel wordt ieders mening natuurlijk meegenomen voorafgaand aan een besluit.

 

Heb je een idee?
Dat is natuurlijk altijd mooi! En willen we heel graag horen. Het is afhankelijk wat jouw inbreng is. Als je het direct bij een bepaalde commissie wilt neerleggen, kijk dan even bij ‘Bestuur & Commissies’ bovenaan en neem direct contact met de desbetreffende commissie op. Als je het niet weet, dan kun je het altijd sturen naar secretariaat@devoko.nl of naar communicatie@devoko.nl.