Afgelopen vrijdag speelde ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko Dames 4 tegen Flevoll Dames 2 in Fleringen. De thuiswedstrijd staat als zwaar bevochten te boek, daarom was Dames 4 op hun hoede. Anke en Els konden niet bij de wedstrijd aanwezig zijn en zo waren er tien over.
De eerste set werd gestart met Bianca als spelverdeler, Kim G. en Jasmijn op mid, Claudi op diagonaal en Rian en Lisanne op de buitenkant. Het spel kwam maar moeilijk op gang. De serverende dame van Flevoll had Dames 4 direct in de tang en al snel was het 8-1 voor de thuisploeg. Door een lange serveserie van Lisanne werd de stand bijna gelijk getrokken en bij 10-9 was de moed weer vol aanwezig. Maar ook de volgende serve van Flevoll was niet onder controle te krijgen en Flevoll liep weer verder uit. De tweede time-out met een strenge toespraak van de ‘coachbank’ en wissel op de mid mochten niet meer baten en Flevoll haalde deze set binnen met 25-16.
In de tweede set kwam Marieke erin voor Jasmijn en Laura voor Claudi. Marieke knalde direct de eerste bal snoeihard op de grond en zo volgenden nog meer directe punt voor Devoko. Het tij leek gekeerd en de eerste helft van de tweede set ging het mooi gelijk op. Er moest worden gevochten, want Flevoll Dames 2 zette alle zeilen bij om het zo moeilijk mogelijk te maken voor Dames 4, maar na 10-10 kon Dames 4 net een stapje extra zetten dan Flevoll en werd de tweede set binnen gesleept met 16-25.
Het prettige spel van de tweede set moest Dames 4 voortzetten in de derde set. Waar mogelijk moesten de dipjes geminimaliseerd worden en de tactische ballen konden beter. Met dezelfde opstelling als in de tweede set werd de derde set weer soepel begonnen met een knaller van Marieke.  Het soepele begin werd voortgezet in de rest van de derde set, maar het was wel hard werken. Er zaten lange rally’s tussen waarbij beide partijen zowel verdedigend als aanvallend het beste in zichzelf naar boven haalden. De derde set ging ook gelijk op, maar weer kon Dames 4 halverwege de set het verschil maken en de set werd winnend afgesloten met 17-25.
De vierde set werd slap begonnen. Waar Dames 4 in de tweede en derde set een continue voorsprong had, leek Flevoll nu het stapje extra te kunnen maken. Na een ferme toespraak van coach Kim kwam de schwung weer omhoog. Na de genadeklap van Marieke, die op een setup van de passende tegenpartij een dikke deuk in de vloer sloeg was het gebeurd met Flevoll. Unaniem is besloten dat dit de hardst geslagen bal was van Marieke’s volleybalarrière! Flevoll deed aan het eind van de set nog wel hun best om dichterbij te komen, maar tegen de serveserie van Lisanne waren ze niet bestand. En de vierde set werd afgesloten met 19-25.
Met vier punten en nog twee wedstrijden te gaan toog Dames 4 tevreden naar huis. Zou Dames 4 dan nog één keer PD spelen?? Alles is afhankelijk van de laatste twee wedstrijden.
Tijdens het TC-gesprek is naar voren gekomen dat we helaas afscheid gaan nemen van enkele teamgenoten. Waar opluchting heerst over het nemen van deze moeilijke beslissing voor de meeste vertrekkers,  zitten de achterblijvers met een beetje volleybal-lu-de-ve-dud… Op vrijdag  11 april speelt Dames 4 de laatste thuiswedstrijd, dus tot dan!!!