Afgelopen woensdag moest er gespeeld worden tegen WVC Volley D1. Zij eindigden vorig jaar als 3e in de competitie en de verwachting is dat ze dit jaar ook in top 4 zullen staan. We wisten dus dat het een zware wedstrijd zou worden, we gingen er dan ook volle moed in. De eerste set waren beide teams erg aan elkaar gewaagd, het ging ook de hele tijd gelijk op. In een spannende eindfase wist WVC de set toch te winnen met 28-30. De tweede set begonnen wij met een voorsprong van 3 punten, deze konden we de hele set vasthouden en wonnen deze met 25-20. Om de een of andere reden stopte ons goede spel op dat moment, we waren bang om fouten te maken waardoor ons spel erg voorspelbaar werd, het lef was er niet meer. Ook konden we geen grip krijgen op de erg goed spelende diagonaal van de tegenstander. De laatste 2 sets verloren we dan ook terecht van een goed spelend WVC.
Dat we verloren hebben konden we begrijpen, het was een goede tegenstander, maar we waren teleurgesteld op de manier waarop. We weten dat we beter kunnen en dat het in een belangrijke wedstrijd dan niet lukt is balen.

Zaterdag moesten we aantreden tegen Flevoll. Nu was het belangrijk om de wedstrijd van woensdag te vergeten en weer te spelen zoals we kunnen. Flevoll is al jaren een lastig team om te verslaan, gelukkig voor ons is een van hun beste speelsters geblesseerd en dit kon je terugzien in hun spel. Er werd afgesproken om weer met lef te spelen en niet bang zijn om fouten te maken. In het begin van de wedstrijd leek het alsof de wedstrijd tegen WVC nog in de hoofden speelden want we kwamen snel op 4-0 achterstand door eigen fouten. Maar toen wij eenmaal aan serve kwamen ging het weer lopen zoals vanouds. Tot aan de 20 ging het gelijk op, daarna konden wij het afmaken met 25-20. De laatste 3 sets speelden wij vrijuit, Flevoll maakte erg veel fouten, waardoor wij deze vrij eenvoudig wonnen.
De eerdere nederlaag hebben we goed verwerkt en ons eigen speel weer kunnen laten zien, goed voor het vertrouwen!

30 oktober moeten we weer aan de bak tegen Dynamo Tubbergen. Dit is ook een sterk team, het belooft dus een mooie wedstrijd te worden in Tubbergen!