Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Saasveldia Dames 2 op het programma, de eerste wedstrijd van het seizoen waarbij het hele team compleet is nu de vakantiegangers ook weer present zijn. Aangekomen in Saasveld werden we meteen met de neus op de feiten gedrukt, want het zaaltje was wat minder goed voorbereid op een team van twaalf man sterk. Wegens gebrek aan voldoende douches werd de volgorde van douchen al snel voor de wedstrijd bepaald 😉

De wedstrijd werd afgetrapt met Bianca als spelverdeler, Els en Rian op buiten, Claudi diagonaal, Marieke en Jasmijn op de mid en natuurlijk onze stofzuiger Aniek. Vanaf het begin was het al duidelijk: de tegenstander speelde erg goed, haalde veel ballen van de grond en wist de net wat slimmere ballen te spelen. Aan het eind van de eerste set kwam Kim G. op de plek van Jasmijn voor een laatste poging de tegenstander van de setwinst te behouden. We kropen wat dichterbij maar de set werd verloren met 19-25.
Na een vermanende speech van Laura werd duidelijk dat we met boerenfluitjesvolleybal de wedstrijd niet zouden gaan winnen. Met een ongewijzigde opstelling werd in de tweede set alle zeilen bijgezet en werd er geconcentreerd van start gegaan. Er werden minder fouten gemaakt, wat tactischer gespeeld en het ging gelijk op. De slimme ballen van de tegenstander werden steeds meer doorzien en ook aanvallend konden we mooie punten scoren. De reservespeelsters op de bank, Kim B, Jasmijn, Lisanne, Anke en Laura, droegen zeker bij door de kleine gymzaal te vullen met veel lawaai en zorgden dat de tegenstanders niet meer te horen waren. Dit teamwork zorgde ervoor dat we de set in ons voordeel konden afsluiten, 25-23.
In de derde set bleef de boodschap hetzelfde: blijf druk uitoefenen met de serve en zorg dat er weinig fouten worden gemaakt. De dames van Saasveldia wisten telkens met veel kunst- en vliegwerk de bal te verdedigen, maar in de lange rally’s konden wij de punten maken. Er werd gescoord met tactische prikballen, maar ook op de rechtdoor werd er lekker gescoord. De goede flow van de tweede set werd in deze set doorgezet en ook deze set werd gewonnen met 25-21!
Onder het motto “never change a winning team” werd ook de vierde set begonnen met een onveranderde opstelling. Een geweldige serve-serie van Marieke  bracht ons gelijk op een voorsprong van 12-2. Hierdoor was de sfeer in het zaaltje aan onze kant opperbest, er wordt door de speelsters aan de kant zelfs een wave ingezet! Met zo’n voorsprong zou je zeggen dat de set zo goed als binnen is. Toch wordt het nog spannend aan het eind van deze laatste set: Saasveldia trok alles uit de kast, van molenwiek-aanvallen tot eenhandige omhalen(gedoopt tot ‘de Jos-bal’, maar het mocht niet meer baten. Ook Rian gooide er richting het eind van de set nog een prachtige serve serie uit. En de vierde set werd ook met 25-23 winst afgesloten.
Al met al een zwaarbevochten maar dik-dik-dikverdiende overwinning!
Op vrijdag 24 oktober, om 19:30 uur zullen we deze overwinningstrend proberen door te zetten in de thuiswedstrijd tegen Vosta Dames 1.