VV Utrecht was er zaterdag erg op gebrand om de stand in de ranglijst te behouden. Het was bij hen bekend dat DeVoKo een tegenstander is die met hard werken vele tegenstanders, vooral in de tweede competitie helft, het moeilijk kan maken. Ze konden harde services en lange rally’s verwachten, dus daar waren ze ook op voorbereid.
VV Utrecht begon echter slap en zonder enige overtuiging aan de wedstrijd. Zo ging de eerste set met 17-25 overtuigend naar de Denekampse meiden.
Dit ging hen geen tweede keer gebeuren, dus begonnen ze de tweede set een stuk scherper. Volleyballend kwamen ze er beter uit en de kant schreeuwde de longen uit hun lijf. DeVoKo bleef echter kanonnen serveren en VVU legde nog niet genoeg druk. Met kill – blocks en stofzuigen in het achterveld trok Utrecht toch net aan het langste einde: 25-20.

De derde set ging Utrecht steeds beter spelen. De overtuiging was daar, en met rake klappen vanaf zowel de achterlijn als bij het net was deze set vrij snel binnen voor hen. DeVoKo kwam echter toch nog knap terug in de laatste fase van de set, maar helaas niet genoeg voor de Denekampse dames. 25-18 verlies.

In de vierde set werd het weer erg spannend. Een slordigheid spelend Utrecht gaf DeVoKo bijna de kans om punten mee naar huis te nemen. Slappe services eerder in de wedstrijd werden gecompenseerd. Met doorzettingsvermogen, focus en een enorme agressie aan het net werd een 18-23 achterstand omgezet in een 25-23 winst voor VV Utrecht. Helaas geen punten mee naar Denekamp.

teamfoto-1-a

De komende twee weekenden zijn de dames vrij, waarin ze zich kunnen voorbereiden op de zware pot tegen Nijhuis Telecom/Sudosa-Desto DS 1 op 4 maart om 18:00 uur in de Dorper Esch. Een geweldige mogelijkheid om de laatste plaats te verlaten.