Na de vakantie starten de trainingen weer met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De TC. heeft de teams opnieuw ingedeeld. De (voorlopige) indelingen en het trainingsschema zijn bekend gemaakt op de website van de club. Met name voor de 1e 3 damesteams was en is het een grote puzzel om alles rond te krijgen. Zoals bekend blijven er maar 4 dames over van DS1. Ook bij het 2e damesteam vertrekken enkele speelsters. Door het vertrek van al deze speelsters zal kwalitatief een veer gelaten moeten worden.
Met 7 speelsters in de 1e divisie is niet reëel. Door combinaties te leggen met DS2 en DS3 en de inzet om een dubbel programma te draaien, zouden er meiden versneld opgeleid kunnen worden. Maar dat betekent wel prioriteiten stellen. Komend seizoen zal dan ook in het teken van EXPERIENCE staan. Doelstelling en verwachtingen zijn vooralsnog als volgt:

  • Dames 1: opleiden, leren trainen om te winnen, groeien tot een vaste waarde in 1e divisie; 1e helft lastig; 2e helft veel progressie;
  • Dames 2: opleiden, leren trainen om te presteren, lijn van D4 doorzetten op hoger niveau; of dat nu 3e divisie is of promotieklasse; de 1e helft wordt lastig; keuzes maken;
  • Dames 3: opleiden; leren trainen voor hoog niveau; dat betekent meer laten dan doen, keuzes maken.

Dat vraagt om lef. De concurrentie is enorm en zal enkel maar groter worden. De vereniging zit op een kleine oppervlakte met veel verenigingen die wat willen.
ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo is enorm in beweging. De automatismen zijn weg. Er is enkele jaren geleden gekozen voor opleiding. Er zijn inmiddels diverse jonge talentvolle speelsters. Komend seizoen wordt dan ook duidelijk hoever zij zich ontwikkeld hebben. Mede daardoor is het moeilijk geweest om deze keer een nieuwe indeling te maken. De indelingen zijn tot stand gekomen in overleg met de trainers van de prestatielijn en de technische commissie.

In de loop van deze week zal er ook een trainingsschema op de website komen voor na de mei vakantie.
Voor de teams MC1, MC2, MB1, MB2 en MA1 is er een kwalificatietoernooi op 20 mei. In de week van 15 mei zullen de teams met hun eigen team gaan trainen.
Deze teamindeling zal in overleg met de meiden door de trainers en technische commissie gemaakt worden.
Voor de mini’s klik je HIER
Voor de C-jeugd klik je HIER
Voor de A-B-jeugd klik je HIER
Voor de Senioren klik je HIER
Voor het trainingsschema klik je HIER
Voor meer informatie wordt verwezen naar de TC. tc@devoko.nl