Ingrediënten voor de ultieme kampioenswedstrijd:

  •  2 teams die beide kampioen kunnen worden: check
  • Wedstrijd wordt gespeeld in de slotronde van de competitie: check
  • 2 teams die elkaar het hele seizoen nauwelijks ontlopen: check

Aanstaande zaterdag, 23 april, zal er zich een heus spektakelstuk voltrekken in Mariaparochie. Om 12.30 staan beide MB1 teams van Krekkers en IWVMA / DeVoKo tegenover elkaar om uit te maken wie er kampioen gaat worden in de Hoofdklasse A. Zwart-wit gezien geldt wie wint is kampioen. Na 9 speelrondes doen de beide teams amper iets voor elkaar onder. Devoko MB1, onder leiding van trainer/coach Marc Lohuis en Johan Strokap, staat er heel iets beter voor (44 punten, slechts 1 set verloren). Krekkers volgt op slechts 1 punt (43 punten, 2 sets verloren). Bij een 2-3 verlies voor Devoko zou het betekenen dat de beide teams op gelijke hoogte komen qua punten en sets-voor en sets-tegen. Het punten coëfficiënt zal dan de doorslag gegeven, maar laten we voorop stellen dat we het daar niet op aan zullen laten komen.

Kort terug blikken op het afgelopen seizoen.

Voor het seizoen 2015-16 bestaat de selectie van MB1 uit 10 speelsters, namelijk Jenne Morsink, Madelyn Koop en Michelle Timmerman als Passer-Lopers, Wies Heerink en Maud oude Luttikhuis op Midden, Evi Dingeldein en Tess Reerink als Diagonaal-spelers, Pien Baalhuis en Maud Hulsbeek als spelverdelers en Tess Bartelink als Libero. Ook werd het team regelmatig vergezeld door Lauke Pikkemaat en Quinty Teggeler uit MB2.

Het team had zichzelf twee ambitieuze doelstellingen opgelegd, namelijk de finaleronde van het NOJK bereiken en zich plaatsen voor de topklasse. Ik zal het direct verklappen, beide doelstellingen zijn niet behaald. Kwalitatief zou het team prima volstaan in de huidige topklasse maar een zeer zware poule-indeling gooide roet in het eten. Uiteraard is deze uitspraak niet ongefundeerd, de uiteindelijk top 3 in onze hoofdklasse 1e helft (V.C.V, Tornado Geesteren en Dynamo Tubbergen) is inmiddels ook de top 3 in huidige topklasse. En net zoals de topper van aankomende zaterdag speelden we alle belangrijke wedstrijd uit. Een offday tegen Tornado Geesteren en kreupele selectie tegen Dynamo Tubbergen koste het team 8 punten. Tegen V.C.V moest het team simpelweg haar meerdere erkennen. De overige 8 wedstrijden werden allemaal met 4-0 gewonnen. (De huidige competitie opzet is en blijft een kritische noot richting de Nevobo. Gelukkig wordt deze opzet voor volgend seizoen veranderd. Teams krijgen de kans om zich te revancheren en spelen een volledige competitie met een heen en uit duel.)

De topklasse missen op 3 punten na was een bittere pil voor het team en leek deze teleurstelling nog niet verwerkt te zijn tijdens de halve finales van het NOJK. Tegen Tornado Geesteren en Alterno kon het team geen vuist maken en winst op Ritola kwam te laat. Ook deze doelstelling moest uit het hoofd worden gezet en zorgen dat de focus weer op de competitie ligt. Er werd een nieuwe doelstelling geformuleerd en deze was kraakhelder: Kampioen worden.

Op zaterdag 16-januari begon het team met klinkende 4-0 overwinning op Havoc. De toon was gezet en we wisten dat we enorm scherp moesten blijven. Ranglijstjournalistiek wees uit dat Krekkers onze grote concurrent zou zijn. Tijdens de 2e wedstrijd tegen Volley ’68 MB1 was het eerste slippertje een feit. Nadat het team eenvoudig 3-0 in sets op het scorebord liet noteren gaven de meiden de laatste set als cadeau weg. Een zeer domme fout, want vanaf dat moment liepen we weer achter de feiten aan. De volgende maandag werd het team met de neus op de feiten gedrukt tijdens de training, er moest namelijk iets veranderen. En dit gebeurde ook. Aan de lopende band reeg het team overwinning na overwinning aan een. Tornax, Salvora, Dynamo Tubbergen, Holyoke, Apollo, Esch Stars en Webton Hengelo werden allen met 4-0 aan de kant gezet. Krekkers liet tot onze grote verassing onderweg 2 setjes liggen en zodoende namen we de koppositie in de ranglijst weer over. Ondanks dat het vertoonde spel soms flink onder de maat was (8 – 20 achterstaan tegen Holyoke, maar wel weer rechtzetten met 29-27) zijn de dames flink gegroeid, zowel mentaal, tactisch als technisch. Het devies van een kampioen is dat ook de mindere sets worden gewonnen. We gaan ons niet verbergen aanstaande zaterdag en zullen er alles uitpersen wat er in zit. Een echte finale, dat is wat we ons zelf, het publiek en de tegenstander willen voorschotelen.

Kom ons zaterdag aanmoedigen in dit spektakelstuk, 12:30 in sporthal De Haambrink te Mariaparochie.