Afgelopen weekend zijn de Denekampse volleybaldames van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo op bezoek geweest bij het in de 2e  Bundesliga spelende Skurios Borken.
Skurios Borken is het afgelopen seizoen in de top 3 geëindigd. De dames uit Denekamp eindigden op plek 8 van het op één na hoogste niveau in Nederland.
Op vrijdag werden de teamdoelstellingen en de Nederlandse successen op de Olympische Spelen
doorgenomen. Er loopt een rode draad door de aanpak bij het Nationaal team en dat van DeVoKo . Beiden teams werken hard en staan voor werklust en enthousiasme. Ze houden van een feestje in het veld.
Zaterdags werd er ’s morgens eerst getraind in de sporthal in Borken. ’s Middags vond  er een zogenaamd Testspiel plaats. In de ochtend zette trainer/coach Henk Goor de lijnen uit van het side-out spel. De temperaturen liepen snel op. Tussen de middag had de organisatie voor een sport gerichte pastamaaltijd gezorgd.

Om 14.00u begon onder het toeziend oog van zo’n 40 man publiek de eerste wedstrijd.
Beide teams hebben nogal wat wisselingen ondergaan. Er is veel jeugd toegevoegd. Skurios Borken had van het begin af aan het initiatief en zette de pass lijn van de Denekampse dames onder druk. Veel misverstanden en fouten zorgde voor de Duitse winst in de 1 e  set 25-21. In de 2 e  set werd er volop gewisseld. Langzaam kreeg DeVoKo meer grip op de wedstrijd. Op het laatst ging het mis. 5 stopfouten op rij zorgde er voor dat ook de 2e  set in Duitse handen kwam; 25-18.
In de 3e  set kwam Fleur Blokhuis er in voor Marlon Stevelink. De spelverdeelster van dames 2 kon vol aan de bak. Dank zij hard werken en de een verbeterde pass nam de ploeg van Henk Goor een voorsprong van 14-12. Helaas wisten ze het niet vast te houden en ging ook deze set naar Skurios Borken. Ook in de 4e set had de Denekampse  ploeg een goede middenfase. Aan  het  eind  was  de  Duitse  power  teveel  voor  de  dames  van Ikwilvanmijnautoaf.nl/.DeVoKo . ’s Avond aan de slag met een mentaal programma en werden de diverse taken en afspraken doorgenomen.

Op zondagochtend stond het servicespel op de agenda. Zowel afspraken bij net- en veldverdediging kwamen aan de orde. Opnieuw werd menige zweetdruppel geplengd. Van de buitenkant kon je zien dat de meiden naar elkaar toegroeien. Er ontstond steeds meer vertrouwen. Na de traditionele pasta maaltijd werd om 13.00u het begonnen met het 2e  ‘Testspiel’.
In de 1e  set beet DeVoKo behoorlijk van zich af. Toch was de power van de Duitse dames in het laatst van de set de Denekampse dames teveel en ging ook deze set naar Skurios; 25-19. Het vertrouwen had een knik gehad en in de 2e  set lukte niets. Met 25-14 bleef de setwinst in Borken.
Tijdens de 3e  set richten de meiden van  Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo zich op. Diagonaal Juliet Huisman kwammeer en meer door en zette de verdediging van Skurios onder druk. Nu vielen de ketsers aan Duitse kant. Passer/loper Laura Behrens zorgde met een mooie serve serie voor een voorsprong, die niet meer weggegeven werd, 25-21 voor de Denekampse dames.
Opnieuw werd in de 4 e  set van spelverdeler gewisseld. Op mid kwamen de door DeVoKo zelf opgeleide dames Britt Roeleveld en Tippy Rolink in actie. Fleur Blokhuis wist beide dames meer en meer in stelling te brengen. Aan de buitenkant pakte ook Anouk Heemstra haar aanvullende punten mee. Lieke Hilgenberg nam als libero het voortouw en haalde bal na bal van de vloer. Dit tot wanhoop van de Duitse aanvalsters.
Uiteindelijk ging de set nog relatief gemakkelijk naar de Nederlandse meiden, 25-19 en dus 2-2.

Komende donderdag speelt Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames opnieuw in Duitsland tegen SCU Emlichheim.