Zoals bekend gaat Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo talentvolle jeugdspelers extra trainingen aanbieden. Aan deze wekelijkse training in Denekamp mogen ook leden van andere verenigingen meedoen. Het zogeheten DeVoKo Volleybal College is afgelopen zondag begonnen. Bijna elke zondag is er een training voor talenten uit Denekamp en de omliggende dorpen. Er zijn talentvolle speelsters en spelers die tekortkomen voor de top en toch behoefte hebben aan extra oefenstof. Ook in Borne, Tubbergen en Ootmarsum worden soortgelijke initiatieven ontplooid. De trainingen zijn niet voor iedereen weggelegd. Alleen speelsters en spelers uit de hoogste jeugdteams komen daarvoor in aanmerking. Zij moeten met extra oefenstof zich nog beter kunnen ontwikkelen.
Hoofdtrainer Henk Goor heeft het initiatief genomen om talententrainingen te houden. Het is een antwoord op het schrappen van de regiotrainingen van volleybalbond Nevobo. “Ook in andere plaatsen in Twente worden soortgelijke trainingen gehouden”, weet Goor.20161009_devoko-volleybal-college-3

Het DeVoKo  Volleybal College telt zestien trainingen. Maandelijks wordt er drie keer getraind. “We slaan om de maand een zondag over om de deelnemers en hun ouders niet te veel te belasten. Het is ook fijn om een keer op zondag vrij te zijn. Vergeet niet dat de deelnemers bij hun club al twee of drie keer doordeweeks trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen.”
DeVoKo gaat eerst eens kijken hoe het dit seizoen uitpakt met zestien trainingen. Goor: “Het is de bedoeling dat we hier in de toekomst mee verder gaan.”
De reeks trainingen wordt in het voorjaar afgesloten met een toernooi.
Meer informatie via tc@devoko.nl.

20161009_devoko-volleybal-college-6