We waren deze thuiswedstrijd met z’n allen aanwezig en speelden tegen Vosta D1. Marieke was nog wel aan het herstellen van een weekje griep hebben, maar kon wel fungeren als klapvee. Ze kon niet tegen de fans op die op de tribune zaten, want de kinderen (incl. hun opa en oma) van Rian waren super enthousiast en klapten en schreeuwden bij elk punt. De schare fans bestond deze vrijdagavond onder andere ook  uit alle leden van de familie van de Vegt, de immer aanwezige pa en ma Veldscholten en diverse ouders en schoonouders. Bedankt fans!

De eerste set begonnen we met Kim en Kim op mid, Rian en Lisanne op buiten, Laura op diagonaal en Anke als spelverdeler. De opening ging mooi, Anke begon met een mooie serve serie en de voorsprong was gepakt. De pass liep lekker waardoor de rest van het spelletje ook mooi doorging en de punten gepakt werden. Bij 13-9 vroeg Vosta een time-out aan, aan onze kant was er ook wel wat te melden. We moesten nog meer ons eigen spelletje gaan spelen. Oké coach doen we!!! 25-14 gewonnen.
De tweede set leek op papier een kopie van de eerste, zelfde opstelling, zelfde uitslag. Maar ons spelletje was wel af en toe wat minder, we maakten meer foutjes en scoorden niet meer zo lekker. Maar we hebben ze niet dichtbij laten komen en dik winnend de set afgesloten.
In de derde set werd Kim G. gewisseld voor Jasmijn. We begonnen deze set heel slecht en maakten allemaal eigen fouten. We stonden al snel tegen een achterstand van 6 punten aan te kijken. De knop moest om en we moesten het zelf gaan doen. RUST bewaren!! Dit lukte, de achterstand werd weggewerkt en de rest van de set liep het gelijk op. Toen Vosta richting de 20 punten ging namen ze weer een voorsprong. Els kwam in het veld voor Lisanne. We konden nog weer dichtbij komen maar uiteindelijk kon Vosta de punten maken en won met 25-23. Weer die derde set!! We gaan die de volgende wedstrijd gewoon overslaan.
In de vierde set bleef Els staan op de buitenkant en Claudi kwam op de diagonaal voor Laura. Het was duidelijk, het spelletje van de eerste twee sets weer oppakken en met 3-1 winst deze wedstrijd afsluiten. En dit is gelukt. Het ging niet zo soepel als in de eerste twee sets, we gingen zelf ook serve fouten maken, maar we hebben gewonnen met 25-17.

We staan nu eerste in de poule, want nummer 2, Aastad Dames 1,  heeft afgelopen weekend met 3-1 verloren van Pollux D1. Pollux D1 staat derde met een wedstrijd minder en is onze tegenstander van volgende week. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden!!!! Ben u ook zo benieuwd naar deze wedstrijd, kom ons dan zaterdagmiddag vergezellen in Vonderweide. De wedstrijd begint om 16.00 uur!