Lieke en Juliet naar ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo Dames 1

De huidige selectie van ikwilvanmijnautoaf.nl/ DeVoKo dames 1 is versterkt met Lieke Hilgenberg en Juliet Huisman. Na het vertrek van maar liefst zes speelsters, Jet Oosterheert naar Apollo 8, Lauri Heemstra naar Lutheria, Daphne Giesselink naar Set-Up ’65, Loes Hassink naar dames 2 en Emmy Heerdink en Ellen Stevelink zijn gestopt, begint de selectie weer op sterkte te komen.

Lieke Hilgenberg is 17 jaar en gaat de positie van libero invullen. Lieke is woonachtig in Harbrinkhoek. Zij heeft zich bij Krekkers gespecialiseerd tot libero en maakte vorig seizoen de overstap naar ere-divisionist VC Zwolle. Daar heeft zij afgelopen seizoen onder de bezielende leiding van Henriette ter Steege ontwikkeld tot een echte ‘stofzuiger’.
Ze maakt deel uit van het WK-team van scholengemeenschap Canisius in Almelo, dat komende zomer om de titel strijdt in Servië. In Denekamp kan ze zich verder door ontwikkelen tot een stabiele factor in het Topdivisie.
Ze neemt de plaats in van Anouk Heemstra, die gekozen heeft voor een rol als passer/loper. Lieke is door Talent Coach Julian van de Vijver geselecteerd voor het Nederlands B-team. Het betekent voor Lieke eerst een zomer en vervolgens een seizoen met veel nieuwe uitdagingen en kansen.

Juliet Huisman is ook 17-jaar en gaat voor de positie van diagonaalspeelster. Juliet is afkomstig uit Weerselo. Ze is het afgelopen seizoenen gegroeid tot een explosieve kracht op de diagonaalpositie. Ze heeft haar volleybalopleiding genoten bij het plaatselijke Wevo en kwam afgelopen seizoen uit in de 2e divisie B. Volgens haar trainer Hans Giesselink is Juliet een speelster met enorm veel mogelijkheden.
Het is nu aan de technische staf van Ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko DS1 om de kwaliteiten van Juliet verder te ontwikkelen. Zij neemt de plaats in van de naar Ecare Apollo 8 vertrokken Jet Oosterheert. Langzaam worden de contouren van het nieuwe damesteam van Ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko DS 1 zichtbaar. Het team wordt een mix van speelsters die binnen de Denekampse vereniging mogelijkheden krijgen om zich door te ontwikkelen en speelsters uit de eigen jeugdopleiding, die de ruimte krijgen om deel uit te maken van het Topdivisieteam. De komende weken verwacht de staf ook op andere posities de opengevallen plaatsen verder te kunnen opvullen. Het doet de staf goed dat speelsters bewust kiezen voor de Topdivisionist om zich te ontwikkelen. Het is mooi om te zien dat de eigen jeugd opleiding ook haar vruchten begint af te werpen.