De ouderen onder ons kennen het verhaal natuurlijk maar niet alle jongeren zijn op de hoogte van het hoe en waarom van de Kim den Ouden Bokaal.

Op 6 januari 1978 werd Kim den Ouden geboren. Ze kwam al op jonge leeftijd bij DeVoKo en doorliep alle jeugdteams vanaf de mini’s tot en met de B-jeugd. In de A-jeugd heeft ze nauwelijks gespeeld want op 16-jarige leeftijd werd ze al toegevoegd aan Dames 2. Kim den Ouden was dus zelf een talentvol jeugdlid.

Met Dames 2 werd ze enkele jaren later zelfs kampioen. In het seizoen 1997 – 1998 gaf ze vol overgave training aan een jeugdteam en was ze met Dames 3 op weg naar haar volgende kampioenschap totdat ze begin maart 1998 plotseling ernstig ziek werd. Diverse specialisten uit alle delen van ons land zijn betrokken geweest bij haar ziekte maar het bleek een onmogelijke opgave om de juiste diagnose te stellen.

Kim bleef vechten maar helaas tevergeefs.

Vergelijk haar strijd maar met een volleybal wedstrijd. De eerste sets worden gewonnen maar je verliest de wedstrijd. Kim overleed op 23 maart 1998 op 20-jarige leeftijd. Dit was een zeer zwaar verlies voor familie, vrienden en kennissen maar ook binnen onze vereniging ontstond een grote leegte.

Al gauw kwam het besef dat we iets moesten doen om haar naam levend te houden. Aangezien we enkele jaren eerder begonnen waren met een prijs voor het grootste talent van het seizoen, werd –in overeenstemming met haar ouders- besloten om haar naam aan die prijs te geven.

Aldus ontstond de Kim den Ouden Bokaal.

De eerste bokaal en oorkonde werd in 1998 uitgereikt aan Marc Nijhuis.
De volledige lijst:

1998: Marc Nijhuis
1999: Marleen Engelbertink
2000: Joost Scholten
2001: Heleen Brinks
2002: Stef Blokhuis
2003: Mironne Damhuis
2004: Niek Benerink
2005: Rens Albrink
2006: Swenja Jongman
2007: Michelle Aalderink
2008: Anne ten Dam
2009: Merle Aveskamo
2010: Pim op de Weegh
2011: Jet Arens
2012: Jette Blokhuis
2013: Martijn Brilhuis
2014: Lotte Kuipers
2015: Jenne Morsink

Een rijtje namen waarvoor het voor ieder jeugdlid een enorme eer moet zijn om er tussen te staan. Een eer die maar voor weinigen is weggelegd. Voor velen zal de Kim den Ouden bokaal een herdenkingsmonument zijn; een moment van overpeinzing en bezinning.
Als je de namen hoort en de teams waar ze nu spelen, dan hebben allen hun talent waargemaakt. Twee jaar geleden bijvoorbeeld werd Lotte Kuipers hier aan toegevoegd. Zij is inmiddels een vaste kracht in selectie van Dames 1.

Er bestaat dan ook alle vertrouwen dat het talent van dit seizoen het ook zo ver zal gaan brengen.

Nu wordt het langzaam spannend.

Door de Technische Commissie zijn voor dit seizoen genomineerd:
Myrthe Pierik,
Joanne Brilhuis en
Bram Kuipers.

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 2 juli om 12:00 uur tijdens het beachvolleybaltoernooi.