De eerste wedstrijd van het seizoen zit er voor ons op en wat een beginner was dit!

Na een lange en fanatieke voorbereiding mochten we eindelijk weer de zaal in om alle voorbereiding in praktijk te brengen. Vanaf de warming-up stond iedereen gelijk op scherp, we wisten waarvoor we naar Deventer waren gekomen: zoveel mogelijk punten scoren. Hoe heerlijk zou een winst zijn tijdens de eerste competitie wedstrijd? Een betere start kon bijna niet.

Vanaf punt 1 hing er een voelbare spanning in de zaal, zenuwen gecombineerd met adrenaline en enthousiasme. Avior is een team met veel lengte dus daar moesten we proberen omheen te spelen.

Het eerste punt van de competitie was voor ons en dat was erg gunstig, een goed begin draagt zeker bij aan een goede wedstrijd. Gedurende de set liep de puntentelling continu gelijk op, de spanning was dus nog steeds voelbaar. De stand was 24-24, dit was hét moment om de set naar ons toe te trekken. Door middel van 2 serves is dat gelukt! Set 1 is van ons!

Dat Avior de eerste set verloor was voelbaar, het leek alsof het team even de draad kwijt was, hierdoor kwamen we vanaf moment één op een voorsprong. De voorsprong bleven we houden door zuiver volleybal. Vooral het enthousiasme binnen het team hielp enorm mee. Op een gegeven moment kwam de spanning en onrust weer om de hoek kijken. Door een tactische time-out van onze coach Johan, vonden we de rust weer terug en maakten we de set af met een 25-17 eindstand. 2 punten waren binnen!

Set 3, over het algemeen de moeilijkste set van de wedstrijd. Door een mooie uitspraak van Pim: ‘Wie de derde set wint, wint de wedstrijd.’ werden we weer op scherp gezet en begonnen we gelijk met een hoge serve-druk. Ook in deze set begonnen we met een voorsprong. Set 2 en 3 zijn goed met elkaar te vergelijken aangezien ook in deze set de spanning weer aanwezig was. Dus daar was weer de tactische time-out om de rust terug te brengen en zodoende konden we weer verder spelen.

Uiteindelijk wisten we ook set 3 naar ons toe te slepen met een 25-16 eindstand. De eerste winst van de competitie was binnen! Op naar de vierde set.

In set 4 was het vanuit Avior duidelijk dat ze niks meer te verliezen hadden. Door middel van een hoge serve-druk kwamen ze op een voorsprong te staan. Vanuit ons werd het moeilijker om te scoren. Hierdoor was het moeilijk om punten naar ons toe te slepen. Een aantal tactische wissels hielpen te scoren maar verstoorden het spel van Avior niet. Avior speelde goed en ze wisten uiteindelijk de set te winnen met een 19-25 eindstand.

De uiteindelijke stand van de wedstrijd was 3-1 winst voor Devoko! Een geweldig begin van de competitie en het enthousiasme was groot. Er is nog genoeg werk aan de winkel dus aankomende week gaan we weer fanatiek aan de bak op de trainingen en spelen we onze eerste thuiswedstrijd teen Dynamo Apeldoorn DS2. Hopelijk zien we jullie daar!