Helaas is het de dames van DeVoKo niet gelukt om de goede start van vorig week een vervolg te geven. In Assen werd met 3-1 verloren van Sudosa Desto dames 1.

Vorige week werd de eerste wedstrijd knap gewonnen van de Bevers dames 1. In de eerste set lieten de dames zien dat als alles klopt ze heel goed kunnen volleyballen. De eerste set werd toen met maar liefst 25-10 gewonnen. Met een behoorlijk nieuwe selectie is goed te zien dat men nog aan elkaar moet wennen. Met veel Ups en downs werd echter de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Wisselvallig was het ook in de 2e wedstrijd. TiMaX/DeVoKo dames 1 begon sterk aan de wedstrijd. Met Fleur Blokhuis als Spelverdeler, zus Iris als Libero, Merle Roetenberg en Jette Blokhuis als paserloper, Laura Behrens als Dia en Amke Blokhuis en Britt Roeleveld als mid werd er snel een 3-7 voorsprong genomen. Bij een stand van 4-9 moest de coach van Sudosa Desto de 1e time-out aanvragen. Dit had succes want Sudosa Desto knokte zich terug in de wedstrijd. De DeVoKo dames maakten te veel onnodige fouten en zo lieten ze Sudosa Desto terugkomen tot 9-10. Het bleef mooi gelijk opgaan tot 18-18 met dank aan een paar service fouten van Sudosa Desto liep DeVoKo uit naar 18-21. Deze voorsprong gaven de DeVoKo dames niet meer weg en de 1e set werd met 20-25 gewonnen.

Coach Paul op de Weegh begon met dezelfde 7 speelsters als in de 1e set. Net als vorige week werd er veel te slap begonnen aan de 2e set. Veel eigen fouten zorgde ervoor dat de dames tegen een 5-2 achterstand aankeken. Een goede service beurt van Laura zorgen voor een 6-5 achterstand.

Dit bracht echter niet de ommekeer. De dames bleven te veel (onnodige) fouten maken. Bij een stand van 12-6 bracht Paul een aantal wissels in (Jenne voor Jette en Pien voor Fleur.) Het leek erop dat de dames nog even kon aanhaken 15-11, maar via 19-12 werd uiteindelijk de set met 25-15 verloren.

In de 3e set speelden de dames de down van de 2e set van zich af. Het bleef gelijk opgaan tot aan 18-18 toen nam Sudosa Desto 2 punten voorsprong 20-18 en die gaven ze niet meer uit handen 25-23.

Ook de 4e set ging in het begin gelijk op. DeVoKo kwam zelfs op een 4-5 voorsprong. Daarna ging het echter mis. Een paar fouten, een verkeerde beslissing van de scheidsrechter en veel geschreeuw aan de kant van Sudosa Desto waardoor de dames van slag raakte. Sudosa Desto demarreerde weg naar 13-5. Deze klap kwamen de dames van DeVoKo niet meer te boven en deze set werd met 25-14 verloren.

Met vijf punten uit 2 wedstrijden en een 7e plaats kunnen we echter spreken van een prima seizoen start. De dames blijven flink trainen zodat ze het goede spel dat ze een aantal keren hebben laten zien, steeds vaker zullen laten zien.

Zaterdag 7 oktober spelen de dames van TiMaX/DeVoKo weer thuis. Om 17:00 uur in de DorperEsch tegen de koploper uit Tubbergen. De dames zullen zeker weer voor spektakel zorgen en kunnen U support ook goed gebruiken. Dynamo staat ‘maar’ 4 punten voor op de Denekampse dames…….