Afgelopen zaterdag stond het enigszins beladen duel tegen Rivo Rijssen op het programma. Enigszins beladen omdat Johan Strokap trainer/coach is van Rivo en al jaren de jeugdtrainingen verzorgd bij TiMaX/DeVoKo. Johan kent dus bijna alle meiden van het jonge TiMaX/DeVoKo dames 1 team.

Paul op de Weeg begon met Amke en Maud op mid, Jenne en Merle als Paser/loper, Laura als dia, Fleur als spelverdeler en Iris als Libero.

Zoals bijna elke wedstrijd begon TiMaX/DeVoKo voortvarend. Het was al snel 1-5 en reden voor Johan om in te grijpen door middel van een time-out. Langzaam kwam Rivo dichterbij. Er werden te veel eigen fouten gemaakt en bij een stand van 13-13 werd het tijd voor een time-out van TiMaX/DeVoKo. Via 14-18 liep TiMaX/DeVoKo dames 1 verder uit naar 16-21 Geholpen door 2 net fouten van RiVo, maar ook omdat de dames met veel servicedruk speelden werd de 1e set uiteindelijk gewonnen met 18-25.

Ook in de 2e set waren de dames in het begin goed bij de les. Het bleef mooi gelijk opgaan tot 14-14. TiMaX/DeVoKo speelde af en toe te makkelijk, blokkerend werd te weinig gebracht. Elke keer als ze een klein gaatje hadden van 3 punten dacht je nu gaan ze door, maar lieten ze Rivo toch weer terugkomen.  Rivo kwam eenvoudig op een 19-15 voorsprong door veel eigen fouten en eenvoudige ballen niet te scoren. Zoals het vaak gaan binnen het volleybal, vooral bij jeugdige teams, kan het zo weer omdraaien. Dat gebeurde ook nu. TiMaX/DeVoKo dames 1 knokte zich weer terug, vond weer het enthousiasme en werd de 19-15 achterstand omgebouwd naar een 19-22 voorsprong. 7 punten op rij, dan moet je doordrukken, niet dus. Niemand weet precies waarom het gebeurde, maar vanaf dat moment leek wel of de wedstrijd gespeeld was. Rivo scoorde 6 punten op rij en won de set met 25-22. TiMaX/DeVoKo dames kwam dit niet meer te boven. De 3e set werd met 25-13 verloren. In de vierde set probeerde de dames zich weer terug te knokken. Hoewel het allemaal erg moeizaam ging bleven ze tot 13-13 bij. Daarna ging het licht definitief uit en werd de set met 25-15 verloren.

Een wedstrijd dus met twee gezichten. De start was veelbelovend. Daarin lieten de dames wederom zien dat ze wel degelijk goed kunnen volleyballen. De komende weken maar weer volop trainen om te zorgen dat het begin niveau langer vast gehouden kan worden. Dit heeft tijd nodig en dat was van tevoren bekend.

Aanstaande zaterdag zijn de dames vrij, zaterdag 28 oktober is er weer een thuiswedstrijd. Deze keer tegen Krekkers. Noteer vast in uw agenda. De dames kunnen U steun goed gebruiken. De wedstrijd start om 17:00 in sporthal de Dorper Esch.