Afgelopen zaterdag zijn de meiden van TiMaX/DeVoKo MB2 kampioen geworden in de 1e klasse. Het team bestaat uit Bergje Nijhuis (libero), Maud Schasfoort (mid), Eline Rolink (SV), Amber Boxem (p/l) Pien Bartelink (dia & p/l), Britt Eppink (p/l) Babs Damhuis (dia), Bente Timmerman (mid) en Carlijn Rolink (mid). Vorige week zaterdag kwamen de meiden nog net 1 puntje te kort. Er moest toen gewonnen worden met 4-0, maar ze bleven op 3-1 winst steken.

Zaterdag werd met veel overtuiging direct de 1e set binnen gehaald, tegen Rivo MB2. Deze set werd met 25-8 gewonnen, daarmee was het kampioenschap een feit. Zoals het hoort bij een echte kampioen werden ook de andere 3 sets gewonnen, maar wel met veel meer moeite. Het team en de coaches/trainers, Vincent en Jette Blokhuis kunnen terugkijken op een prima 2e helft.
Tijdens de eerste seizoenshelft werden er onnodig een aantal wedstrijden verloren zodat er niet meer inzat dan een 5e plaats. Dit kon en moest beter. Vanaf januari werd er (nog) fanatieker getraind en verzorgde Jette Blokhuis op de donderdag de training. Dit had direct een positieve werking. Direct vanaf de 1e wedstrijd stond het team bovenaan en hebben deze plek niet meer afgestaan. Van de 10 wedstrijden werden er 6 gewonnen met 3-1, 2 met 4-0 en slechts 2 wedstrijden werden nipt verloren met 2-3. Er is dus sprake van een terechte kampioen, met maar liefst 9 punten voorsprong op de nummer 2.

Van enige zenuwen was geen enkele sprake bij de laatste beslissende wedstrijd. Gesteund door het massaal meegereisde publiek naar Rijssen werd de opdracht van beide coaches om direct als een kampioen te gaan spelen, met veel druk en zonder ontzag prima uitgevoerd. Dat het team beschikt over veerkracht toonden ze tijdens de andere sets. Ondanks een grote achterstand werd deze elke keer omgebogen en op deze wijze werd er zelfs met 4-0 gewonnen. Het feit dat de laatste set met 26-24 werd gewonnen geeft wel aan dat er niks cadeau werd gegeven. De meiden hebben als team gespeeld en doen niet voor elkaar onder. Makkelijk voor de coaches omdat iedereen inzetbaar is. Hierna kon het feest beginnen. Nadat alle felicitaties in ontvangst waren genomen en de meiden zich weer hadden opgefrist werd de thuisreis aanvaard. Niet op een platte wagen, maar met een echte Amerikaanse politiewagen, geschikt voor 9 personen. Met veel muziek en sirenegeluid werd er teruggereden naar sporthal Dorper Esch. Met een extra rondje in Oldenzaal en Denekamp konden nog meer mensen genieten van het behaalde kampioenschap.

Volgend seizoen gaan de meiden verder als A1. Als ze dan ook weer de nodige energie in de trainingen en wedstrijden kunnen gooien kan ook dat weer een leuk seizoen worden.