2x uit = 10 punten.

TiMaX/DeVoKo Heren 2 stond na 4 wedstrijden bovenaan met maar 2 verliespunten. Er volgden toen 2 uitwedstrijden, 1 op zaterdagmiddag in Weerselo tegen het laag geplaatste Wevo H2. En 1 op een donderdagavond in de Enschedese Pathmoshal tegen degradatiekandidaat Twente 05 3.

Op voorhand werd dit afgedaan met 10 punten in de pocket.

De wedstrijd tegen Wevo 2 werd gespeeld op een mooie zaterdagmiddag waarin ook de eerste vallende bladeren konden worden opgeruimd. De mannen van het 2e team hebben dit dan ook gedaan maar moesten dit dan wel ‘s morgens doen. Want “s middags moest er gestreden worden om de 5 punten. Er werd niet echt gestreden, domweg doordat Wevo geen wisselspelers had en gewoon 2 maatjes te klein was. Het werd mede door de aanwezigheid van gelegenheid coach Han Snoeijink een vrij eenvoudige 4-0 overwinning.

Met 9-25 14-25 11-25 en wederom 9-25 kreeg Wevo maar 43 punten mee. De Denekampers konden met 5 punten in de tas naar het Springendal om daar onbeperkt spareribs te gaan eten.

De wedstrijd anderhalve week na de gemakkelijke 4-0 moest het tegen een nog zwakkere broeder aantreden. Twente 05 stond met 3 punten uit 6 wedstrijden helemaal onderaan.

Echter bij het inspelen en inslaan bleek dit een tegenstander te zijn die veel meer punten zou kunnen hebben. Typerend voor het spel van TiMaX/DeVoKo Heren 2 was dat ze elke set op achterstand kwamen.

In de eerste set werd deze achterstand vrij eenvoudig weggeserveerd door Wolter de Vries en werd gewonnen met 25-9. De tweede set ging tot 8-8 gelijk op. Hierna werd er door Rob Heinink geserveerd naar 23-8 waar na Twente 05 het 9de punt liet noteren op het score bord. Doordat er wederom een onnodige fout werd gemaakt kwam de tegenstander op de 10 punten.

Er werd een dubbele wissel doorgevoerd. Herman Bolscher en Stef Blokhuis moesten het veld ruimen voor Rens Albrink en Pim op de Weegh. Pim scoorde gelijk. 25-10.

De derde set werd er totaal anders begonnen, andere buitenspelers andere diagonaal. Dit pakte totaal verkeerd uit en het team keek voordurend tegen een achterstand aan. Tot 16-16 ging het gelijk op. TiMaX/DeVoKo Heren 2 scoorde 2 keer en daarna Twente weer 2. Op een stand van 18-18 vond men het genoeg en werd er toch nog vrij eenvoudig gewonnen met een beschamende 25-21.

De vierde set was een formaliteit, Twente 05 deed er niks meer aan. TiMaX/DeVoKo Heren 2 zette weer wat om in  de opstelling en binnen no time stond het 23-7. Op deze stand werd spelverdeler Rob Heinink gewisseld voor Stef Blokhuis die op zijn beurt gelijk een fout maakte door de bal als achterspeler door te tikken. De scheids werd er op geattendeerd door de Denekampse wisselspelers maar floot echter niet. Het punt ging naar TiMaX/DeVoKo Heren 2: 24-9. Stef werd er weer uit gehaald en het laatste punt was het meest typische punt van de avond. Een prutsballetje van Twente viel over het net waarop deze niet goed werd verwerkt. De bal leek op de grond te vallen maar werd op het nipperte “gepancaked” en via de vuist en buik van Wolter de Vries viel hij nipt over het net waardoor de set en wedstrijd was afgelopen 25-7 en een 4-0 overwinning.

TiMaX/DeVoKo Heren 2 heeft nu 6 gespeeld en 28 punten. Er volgen nu 2 thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens de nummer 11 en nummer 9. Dit moet wederom 10 punten opleveren.

Er is weer fantastische muziek aanwezig bij de wedstrijd. Dus kom met grote getale deze atleten aanmoedigen. 15 en 22 november om 21.00 uur in sportzaal de Kerker Es.

Tekst: Rob Heinink