De Twentse derby tegen Ecare Apollo was ditmaal thuis in de Dorper Esch voor de dames van TiMaX DeVoKo. Tot nu toe hadden de dames alle thuiswedstrijden dit seizoen weten te winnen.

De eerste set begonnen Laura Behrens, Merle Roetenberg, Fleur en Iris Blokhuis, Jenne Morsink, Britt Roeleveld en Aileen Knippers in de basis. Het team begon met een achterstand en deze hebben ze helaas niet meer in kunnen halen. Er waren veel persoonlijke fouten, waardoor Apollo onvoldoende onder druk werd gezet. Een dubbele wissel met Joanne Brilhuis en Pien Baalhuis mocht niet meer baten. De set werd verloren met 18-25.

De tweede set ging in het begin gelijk op. Door hard te vechten, mondde dit uit tot een voorsprong. Door onder andere Joanne Brilhuis, was er meer serve druk vanaf de Denekampse kant. Hierdoor had Apollo het moeilijk en scoorden minder. Deze set werd gewonnen met 25-20.

In de derde en de vierde set was Apollo de bovenliggende partij. De serve druk vanuit het Apollo kamp bleef hoog. Blokkerend was dames 1 niet sterk. Hierdoor kon Apollo aanvallend veel punten scoren. Wissels waarbij Maud Oude Luttikhuis en Femke Pollemans in het veld kwamen, waren helaas onvoldoende voor de winst. De derde set werd verloren met 16-25 en de vierde met 21-25.

Na dit verlies van 3-1 moet het team zich herpakken. Zij zijn van plan volgende week zaterdag te knallen tegen Wevo DS1, de huidige koploper in de 2e Divisie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Weerselo om 16:30 uur.

Tekst: Aileen Knippers