Afgelopen zaterdag (01-02-2020) maakten we de wereldreis van Denekamp naar De Lutte om het daar op te nemen tegen Lutheria dames 1. Vol strijdlust stapten we de zaal in. We staan momenteel helaas niet erg hoog in de ranking, dus we moeten zoveel mogelijk punten pakken. Tegen Lutheria zagen we kansen om deze punten binnen te halen, maar dat zou niet makkelijk gaan. De wedstrijd was dan ook voor beide teams erg spannend.

In de eerste set maakten we te veel persoonlijke fouten. Het duurde ook niet lang voordat Lutheria een ruime voorsprong had behaald. Met een verpletterende 14-25 ging de eerste set naar de tegenstander. Snel vergeten en door naar de tweede set. Hier liep het tot 22-22 gelijk op. Het ging om de laatste puntjes. Helaas wist Lutheria aan het langste eind te trekken en ging ook deze set naar de tegenstander.

Het ging beter, maar het was nog niet voldoende. In de derde set waren we vastberaden te scoren en de wedstrijd om te draaien. De persoonlijke fouten werden minder en ook de service ging veel beter. Lutheria gaf zich echter nog niet gewonnen en vocht hard voor de winst. Gelukkig wisten wij als eerste de 25 punten te scoren. Met een verschil van slechts 4 punten wonnen we de set. In de vierde set gingen we als een speer. In het begin besloten we een ‘potje te gaan trainen’ en zo stonden we met 13-3 voor! Lutheria liet echter zijn beste kant zien en knokte zich terug in de wedstrijd. Met een spannende 28-26 ging de vierde set naar ons. Dit betekende een vijfde set. Deze liep eerst gelijk op. In het voordeel van Lutheria werd er van kant gewisseld. Ze wisten een kleine voorsprong te pakken en te behouden. Ze winnen de vijfde set met 12-15. We verliezen met 2-3…

Helaas, maar we hebben wel weer wat hardnodige punten mee weten te nemen naar Denekamp. Aanstaande zaterdag (08-02-2020) spelen we weer thuis om 17:30u. We zullen het opnemen tegen Tornado Geesteren DS 1. We hebben alle support nodig, dus wees welkom!