Afgelopen zaterdag, 6 april, stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Een laatste thuiswedstrijd is altijd een bijzondere wedstrijd omdat er dan afscheid genomen wordt van alle vetrekkende speelsters & trainers. Zo was deze wedstrijd een moment om trainer Paul op de Weegh te bedanken voor zijn 7 jaar verdiensten als assistent- en uiteindelijk hoofdtrainer van het 1e damesteam. Maar naast dat het de laatste wedstrijd van Paul was, was het ook meteen een belangrijke wedstrijd voor het lijfbehoud in de tweede divisie. Directe concurrent Halley, waarop de Denekampse dames 2 punten voorsprong hadden, moest tegen de nr. 1 van de competitie, Apollo 8 DS1, die ook nog eens kampioen konden worden bij een 3-1 of 3-2 winst. Het was dan ook erop of eronder deze wedstrijd, mede ook omdat het team nog wat goed te maken had na de uitwedstrijd in Nijmegen, waar er met 4-0 verloren werd.

Vol energie werd begonnen aan de wedstrijd en de thuisclub was klaar voor de strijd! Een prachtige diagonale bal van Joanne Brilhuis, die eindige in de drie-meter van Pegasus, was dan ook het eerste punt dat op het telbord verscheen. Aileen Knippers scoort de 4-3 voor TiMaX/DeVoKo, waarna Laura Behrens aan serve komt. Zij maakt het de tegenstander niet makkelijk, en naast één direct punt zorgen tijden deze serveserie ook scores van Aileen Knippers en Merle Roetenberg voor een 8-3 voorsprong. Op 9-4, na haar eigen gescoorde punt, komt Merle aan serve. Ook hier heeft Pegasus het zwaar mee. Pas bij een stand van 12-4 weten ze weer een puntje mee te pakken en staat er 12-5 op het scorebord. Hierna gaat het redelijk gelijk op, en weten zowel Pegasus als DeVoko om de beurt wat puntjes mee te pakken. Bij een stand van 16-7 komt Fleur Blokhuis aan serve en weet hiermee het team naar 19-7 te brengen. Hierna weet Pegasus toch weer iets dichterbij te komen, tot 19-10, maar na een aanvallend punt van Laura, gaat de serve weer terug naar DeVoKo-kant. Pegasus weet vervolgens nog 3 punten te scoren, maar op 24-13 gaat hun serve in het net: 1-0 voor DeVoKo.

Fleur Blokhuis begint aan serve bij 0-0 in de tweede set. Ondanks dat ze het Pegasus erg moeilijk maakt, komt Pegasus bij 1-1 weer aan serve; maar niet voor lang. Een prachtig punt van Britt Roeleveld brengt de stand naar 2-1. Bij 3-2 komt Britt aan serve; hier heeft Pegasus het erg zwaar mee en kan geen pass meer aan het net brengen. Pas bij 8-2 weten de Nijmeegsen de serve pas weer naar hun eigen kant te brengen. Deze gaat direct in het net en brengt DeVoKo op een voorsprong van 9-3. Vanaf hier gaat het continu redelijk gelijk op, en weten beide teams hun punten mee te pakken. Echter weet DeVoKo continu een voorsprong van 3/4 punten te behouden, mede doordat libero Iris Blokhuis zich niet van de wijs laat brengen door de service van Pegasus en de pass perfect aan het net blijft leggen. Pegasus weet nog wel terug te komen tot 23-21, maar serveert daarna in het net: 24-21 voor DeVoKo.  Met Britt aan serve weet Pegasus de bal nog maar net over het net te krijgen. Een prachtige doortikbal van spelverdeler Fleur Blokhuis diep in de hoek bij Pegasus markeert het laatste punt van de set: 2-0 voor DeVoKo.

De derde set begint Pegasus aan serve, maar een harde bal van Laura op rechtdoor zet het eerste punt voor DeVoKo op het scorebord. Joanne komt aan serve, en mede dankzij een blokpunt van Merle en een prachtig servepunt van haarzelf, staat Joanne tot 4-0 te serveren. Twee aanvallende fouten van Pegasus brengen DeVoKo naar een 6-1 voorsprong. Vervolgens weet Aileen twee prachtige ballen te scoren in de aanval, ééntje waarvan mede mogelijk gemaakt door een perfecte pass van Joanne. Echter staan hier ook twee punten van Pegasus tegenover, wat de stand op 8-4 brengt. Wederom een prachtige doortikbal van Fleur brengt de stand naar 9-4, maar Pegasus weet nog weer terug te komen tot 10-7. Hierna komt Aileen aan serve, na een door haarzelf gescoorde bal. Ze staat tot 15-7 te serveren waarna een foute aanval van Denekamper kant de stand tot 15-8 brengt. Hierna weten beide teams hun punten mee te pakken, maar DeVoKo weet een ruime voorsprong te behouden: 23-15. Een snoeiharde aanval van Joanne brengt Aileen aan serve. En het laatste punt van de set wordt gescoord door Laura: 3-0 voor DeVoKo.

De vierde set was iets spannender dan de voorgaande sets. Beide teams gingen gedurende de hele set gelijk op, en waar Pegasus de eerste drie sets nooit op voorsprong is gekomen, wisten ze dat nu af en toe wel voor elkaar te krijgen. Maar de gastvrouwen waren vastbesloten om vijf punten binnen te slepen en zich hierdoor (hopelijk) veilig te spelen voor de tweede divisie. Op 24-23 voor DeVoKo, komt Merle aan serve. Drie poging van de mid van Pegasus om de bal aan de grond te krijgen, mislukken, waarbij de laatste set-up compleet gemist wordt: 4-0 voor DeVoKo.

Voor meer foto’s van de wedstrijd en het afscheid van Paul op de Weegh klik je HIER.

Tekst: Laura Behrens