Zaterdag 30 maart stond voor TiMaX/DeVoKo dames 1 de belangrijke wedstrijd tegen Halley dames 1 op het programma. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om niet op de nummer 10 positie terecht te komen. Vooraf aan de wedstrijd waren alle mini’s en jeugd teams uitgenodigd om de thuisclub zo goed mogelijk te komen aanmoedigen en dat was echt geweldig! De zaal zat vol en de mini’s zorgden voor een leuke zweer met spandoeken en veel lawaai! Een extra dimensie waarvoor ze allemaal bedankt worden door de dames van het 1e team.

De eerste set werd gestart met Fleur Blokhuis, Laura Behrends, Aileen Knippers, Britt Roeleveld, Joanne Brilhuis, Jette Blokhuis en Iris Blokhuis. Vanaf begin af aan ging het al gelijk op tussen beide teams. TiMaX/DeVoKo kon veel scoren met de aanval maar had duidelijk moeite om de ballen van Halley af te blokkeren en te verdedigen. Serverend werd geprobeerd de aanvalsters van Halley uit het spel te krijgen maar in de 1ste set kon dit nog niet goed lukken. Halley kon doordrukken en won de set met 25-20.

De Denekampse dames  stonden goed te spelen en dit gaf vertrouwen voor de 2de set en de rest van de wedstrijd. Net als in de 1ste set ging het weer gelijk op tussen beide teams. Aan TiMaX/DeVoKo kant kon spelverdeler Fleur Blokhuis de set-ups goed verdelen waardoor  Laura Behrens en Aileen Knippers veel punten konden scoren. Daarnaast kon Jenne Morsink ook veel punten meepakken door te scoren via de handen van Halley. De thuisclub had meer serve-druk waardoor Halley minder kon scoren dan in de 1ste set. Door de vele aanmoedigingen vanaf de kant hadden de Denekampse dames erg veel energie en wonnen ze deze set met 25-21.

De derde set was ongeveer gelijk aan de 2de set. Het goede spel van de 2de set werd ook in de 3de set vastgehouden. Halley kreeg meer moeite in de passing en TiMaX/DeVoKo kon haar eigen spel spelen. Deze set werd daardoor ook gewonnen door de thuisclub met 25-17.

De vierde set ging het weer gelijk op tussen beide damesteams. Er werd gevochten voor elke bal en TiMaX/DeVoKo kon in deze set Halley wat minder onder druk zetten waardoor zij constant een aantal punten voor bleven. Bij een stand van 21-24 kwam Amke Blokhuis aan serve en bracht haar team terug naar 24-24. Halley kon aan het langste eind trekken en won de set met 26-28.

Een beslissende 5de set moest dus gaan uitmaken wie er met de winst vandoor zou gaan. Nog één set volle bak spelen. Beide teams gingen tot het uiterste en de thuisclub ging met een voorsprong van kant wisselen. Een kleine marge van 9-6 werd al snel weggewerkt door Halley. Halley scoorden de punten wel en de Denekampse dames wisten aan het einde geen punten meer te scoren waardoor deze spannende wedstrijd met 2-3 verloren ging.

Het was een spannende wedstrijd aangezien beide teams nog op de nummer 10 plek kunnen eindigen. TiMaX/DeVoKo houdt ondanks deze nederlaag nog wel 2 punten voorsprong op Halley en staat momenteel op de 8de plek. Volgende week zaterdag 6 april om 17.30 spelen de dames weer een thuiswedstrijd tegen Pegasus dames 1. Men hoopt dan weer op volle tribunes om het team weer zo goed mogelijk aan te moedigen en zodoende weer een paar punten in Denekamp te houden.

Gezien de stand is het in ieder geval super spannend onder aan de ranglijst:

7. VoCASA 20 -48
8. TiMaX/DeVoKo 20 – 46
9. SV Dynamo Apeldoorn 19 – 44
10.Halley 20 – 44
11. FYSIO Eibergen Boemerang 20 – 30 (Gedegradeerd)
12. Jumbo Van Andel-Ormi 20 – 11 (Gedegradeerd)

Het team dat op de 10e plek eindigt speelt promotie/degradatie wedstrijden tegen 2 nummers 2 uit de 3e Divisie A en B om één plek in de 2e divisie.