Zaterdag 30 november stond de wedstrijd tegen dynamo dames 2 op de planning. Dynamo stond momenteel op een elfde plek en wij hadden plaats 8 in bezit op de ranglijst. We zagen dus genoeg mogelijkheden om zo veel mogelijk punten in Denekamp te houden! Zou dit de eerste winst worden tijdens een thuiswedstrijd?

 

We begonnen de eerste set scherp. We wisten waar de zwakke punten van dynamo lagen dus probeerden hier gebruik van te maken. Onze serve bleef redelijk contant en dat zorgde voor mogelijkheden. De eerste set ging gelijk op, maar door toch te veel persoonlijke fouten vanuit ons wist Dynamo uiteindelijk te winnen met een 18–25 stand. 0-1 achter, jammer maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld! In de tweede set begonnen we redelijk. Het was duidelijk dat wij en Dynamo aan elkaar gewaagd waren, want de stand liep continu gelijk op. Door middel van minder persoonlijke fouten en er goed via mid werd gespeeld wisten we punten te scoren. Deze set ging uiteindelijk naar ons met een 25-19 stand. De tussenstand is nu 1-1

 

De derde set begon helaas minder. We hadden de koppen er niet bij en stonden voor we het wisten achter met een 7-14 stand. Hier moest dus absoluut wat aan gedaan worden. Door middel van een aantal serveseries en goed spel wisten we de stand weer redelijk gelijk te trekken. Maar boven de 20 zijn de belangrijkste punten en hier was Dynamo zich ook bewust van. Het werd strijden om die laatste punten en dat hebben we gedaan. We wonnen de set met een 26-24 stand. De tussenstand is op dit moment 2-1!

 

De vierde set is een set waarin de eerste scheidsrechter duidelijk van zich liet horen. Het spel ging weer enorm gelijk op en daar komt fanatisme en frustraties altijd bij kijken. Na een aantal waarschuwingen vanuit de scheidsrechter naar ons gericht was het voor de scheids genoeg, een gele kaart voor onze coach Johan. Een gele kaart betekent een waarschuwing. Het komt niet vaak voor dat kaarten worden uitgedeeld tijdens het volleybal maar zowel Dynamo als wij wisten ons niet van de wijs te brengen. We speelden fanatiek door. Er volgde al snel nog een gele kaart, dit keer voor de coach van de tegenpartij. Ook zij hadden dus een waarschuwing te pakken. Richting het eind van de vierde set met dus de belangrijkste punten boven de 20 die eraan zaten te komen, had de scheidsrechter er genoeg van. Een rode kaart werd uitgedeeld richting onze tweede assistent. Het was een rare set maar toch speelden we door. Strijdend wonnen we de vierde set met een 27-25 stand. De eindstand is dus een 3-1 winst voor TiMaX/Devoko!

 

Volgende week spelen we in Zwolle tegen S.V.I. DS1, het is een eindje rijden maar zien we jullie daar?