Op zaterdag 07-03-2020 mochten we weer! Dit keer moesten we weer een eindje verder, namelijk naar Nijmegen. De Ark van Oost sporthal stapten we met een rustige gemoedstoestand in, we hadden immers niets te verliezen. Pegasus DS 1 stond op de tweede plek in de ranglijst, met kans op het kampioenschap. Wij stonden op de negende plek. Echter, we weten de laatste tijd steeds meer punten binnen te smokkelen. Met deze gedachten begonnen we dan ook aan de wedstrijd, die uiteindelijk zeer spannend werd.

Met Britt Roeleveld en Guusje Leus als versterking, werd het beginsignaal van de wedstrijd gegeven. In de eerste set knalden we over de tegenstander heen, wat resulteerde dat we halverwege met 3-13 de grote voorsprong hadden gepakt. Met serve-series en een goede verdediging, wonnen we de set met 13-25. Ook in de tweede set wisten we de voorsprong te pakken. Pegasus DS1 kwam echter sterk terug, maar het was voor hen niet voldoende. Ook deze set werd gewonnen met 23-25. Maar in de derde en vierde set liet Pegasus zien waarom zij tot de kanshebbers op het kampioenschap behoren. Met 25-18 en 25-19 wonnen ze. Dat betekent 2-2 en dus een vijfde set. Dit liep gelijk op. We stonden voor, maar wisten geen ruime voorsprong te pakken. Er werd van kant gewisseld in ons voordeel. Daarna bleef het spannend. Toch wisten we de set te winnen met 14-16 en dus wonnen we met 2-3!

Wat zeer nodigde punten hebben we weer binnen gehaald. Aankomende zaterdag (14-03-2020) zullen we het opnemen tegen de huidige nummer 1: VoCASA DS 2. In hun sporthal wisten we met de winst ervandoor te gaan, maar dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. We spelen deze keer thuis, om 17:30 uur in de Dorper Esch. We hebben er weer zin in en hopen zoveel mogelijk mensen op de tribune te zien zitten! Hopelijk tot dan!

Wil je meer van ons zien? Kijk dan op onze Facebookpagina of Instagramaccount, @devokodames1.