Wedstrijdverslag TiMaX/DeVoKo DS 1 vs. Rivo Rijssen DS 1 (28-09-2019)

Zaterdag (28-09-2019) waren we in Rijssen om daar onze tweede competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. In de voorbereiding hadden we al een oefenpot tegen dit team gespeeld dat eindigde in een verlies. Desondanks stapten we vastberaden de zaal in. We waren erop gebrand om de eindstand van de oefenwedstrijd om te draaien en met een mooi aantal punten in de tas terug te keren naar Denekamp.

De eerste set liep redelijk gelijk op. Met foutjes en mooie ballen werd het op het eind zeer spannend, maar toch wisten we aan het langste eind te trekken en winnen we de set met 24-26.

In de tweede set waren we er weer klaar voor. Met de juiste mindset stonden we klaar toen de scheidsrechter het fluitsignaal gaf. In deze set waren er serveseries, harde aangevallen ballen en goede reddingen, wat ervoor zorgde dat er bij de tegenstander enige chaos ontstond. Wij bleven standvastig en de set werd dan ook gewonnen met 15-25.

We stonden 2-0 voor, maar we waren ons ervan bewust dat de stand zo om kan slaan. Dus met strijdlust betraden we voor de derde keer het veld. Desondanks Rivo een comeback wist te maken van de vorige set, hadden we ook deze in set het spel onder controle. Met heerlijke verdedigingen, uitstekende sets en harde knallers wisten we tevens de derde set te winnen met 22-25. Het spel was gewonnen, maar we gingen voor de vijf punten.

De laatste set ging van start. We wisten te scoren, maar helaas maakten we ook een paar foutjes. Halverwege de set had Rivo een aardige voorsprong, maar we wisten ons aardig terug te pakken. Rivo wist in deze set echter aardig wat servicedruk uit te oefenen en wou nog een puntje meesmokkelen. Het lukte ze om de vierde set te pakken, wat resulteerde in een 25-21 verlies.

We zijn tevreden over het verloop van de wedstrijd en blij met de vier punten. We staan nu op de vijfde plek in de ranglijst en kijken uit naar onze eerste thuiswedstrijd van aankomende zaterdag (05-10-2019). Deze wedstrijd zal worden gespeeld tegen KapMakelaardij/SSS DS 1 om 17:30 uur en natuurlijk hopen we dat alle supporters de gloednieuwe tribunes zullen vullen.