Afgelopen zaterdag, 23 november, speelde TiMaX/DeVoKo  Dames 1 weer een thuiswedstrijd met een propvolle tribune, dit keer tegen Lutheria DS 1. DeVoKo had de winst van de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd en was vastberaden om deze week de zege in het Denekampse Dorper Esch te houden. Helaas verliest het team na een knallend begin.

Na de goede eerste opslagen van mini’s van de week Suus en Fiep, ging het spel voor DeVoKo DS 1 van start. In de eerste set bleek direct hoe gewaagd de teams aan elkaar zijn. Lutheria wist een kleine voorsprong te creëren, maar DeVoKo had in de vorige wedstijd tegen de koploper al laten zien dat zij zich weten terug te vechten. Zo bleef het de hele set spannend. Toch eindigt de set in het voordeel van DeVoKo met een zenuwslopende stand van 32-30 (!).

In de tweede set bleek dat een mentale klap was uitgedeeld en hield DeVoKo stand. Met een goede verdediging en teamwork aan de thuiskant, kwamen de gasten niet aan hun spel toe. Ook deze set werd gewonnen door DeVoKo, met een stand van 25-14.

In de derde en vierde set kwam het team uit De Lutte terug. Terwijl DeVoKo de ballen niet wist af te maken en er persoonlijke fouten werden gemaakt, ging Lutheria er met de winst vandoor. De derde en vierde set eindigde beide in 22-25 voor de tegenpartij.

De vijfde en laatste set. Beide teams waren vastberaden om de overwinning in de broekzak te steken en zo liepen ze gelijk op. Met 8-7 in het voordeel van DeVoKo werd er van kant gewisseld. Toch wist Lutheria de set binnen te halen met 12-15.

Balen doen we zeker, maar we zijn ook blij met de binnengehaalde puntjes. Volgende week zullen we opnieuw voor de winst gaan in onze eigen vernieuwde sporthal. Dit keer zullen we aantreden tegen SV Dynamo Apeldoorn DS 2, wederom om 17:30 uur. Hopelijk is de tribune weer net zo goed gevuld, graag tot dan!