De dames van TiMaX/ DeVoKo Dames 1 zijn fit gestart aan het nieuwe seizoen. Dit komt mede door de samenwerking die de vereniging is aangegaan met ProFitness, een sportschool met vestigingen in Denekamp en Oldenzaal. Vanaf juni 2023 trainen de speelsters minimaal twee keer per week, onder deskundige begeleiding met een individueel programma in de sportschool. Het accent ligt hierbij op (snel)kracht, coördinatie en lenigheid. Ook voeding en mentale weerbaarheid komen aan de orde. Wij zijn blij met deze toegevoegde waarde van ProFitness en de ontwikkeling die vereniging en team hierin maken. Vanaf 14 augustus zijn de speelsters ook weer drie keer per week in de zaal te vinden.

Spelersmutaties
Ten opzichte van afgelopen seizoen heeft TiMaX/Devoko Dames 1 afscheid genomen van een aantal speelsters en routine en ervaring ingeleverd. Laura Op de Weegh heeft haar volleybalschoenen “aan de wilgen gehangen” en gaat verder als voorzitter van de technische commissie binnen Timax/DeVoKo. Lotte Kuipers gaat een stapje lager spelen en gaat het 2e team versterken. Ook Linde Goselink gaat volgend seizoen als libero aan de slag bij dames 2. Ruth Monninkhof gaat studeren in Nijmegen en gaat spelen bij VoCASA Dames 1. In de staf nam Pim op de Weegh afscheid om zich geheel op trainen en coachen van prestatielijn Jeugd B en C te richten. Daar waar speelsters vertrekken moeten die ook weer worden aangevuld en biedt dat mogelijkheden voor anderen.

Nieuw in de selectie van dames 1 zijn:

Iris Kok, deze 18-jarige hardhitter is afkomstig van het Weerselose Wevo ’70.

Tess van de Kreeke, afkomstig van Twente ’05 uit Enschede, 17 jaar en zal als buitenaanvalster actief zijn.

Isis Monninkhof, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Deze 16- jarige midspeelster zal naast het spelen in dames 1 ook actief zijn in dames 2.

Maud Groener, speelde het afgelopen seizoen ook in dames 1 maar in combinatie met het opleidingsteam van de vereniging. Deze linkshandige, 18-jarige spelverdeelster maakt dit jaar de definitieve overstap naar dames 1.

Lynn Timmerman, kwam terug van een uitstapje, vanwege studie, in Utrecht. Deze talentvolle 19-jarige passer-loper kunnen we weer in “de paarse tempel” bewonderen.

Met de blijvers Ruth Eppink, Guusje Leus, Daniek Scholten, Dana Nijhuis, Liv Bosch en Iris Blokhuis zal het team de strijd aangaan in de Topdivisie A.

Judith Wilderink neemt de plaats van Pim over als assistent in de staf waarbij Johan Booijink zijn 5e jaar als trainer/coach ingaat bij de Denekampse vereniging. Daarnaast blijft Vincent Blokhuis actief bij dames 1 als teammanager.

De voorbereiding
Het teamweekend vond dit jaar plaats in Nijmegen en stond in het teken van afspraken maken, samenwerken, creativiteit, gezelligheid en werd gehouden in het weekend van 25, 26 en 27 augustus. Op zaterdag speelden we een 3-kamp tegen VoCASA D1 en Draisma Dynamo Apeldoorn D1. Hierbij stond niet het resultaat maar het spelen met opdrachten en teamsamenstelling centraal.

4-kamp
Afgelopen zaterdag heeft TiMaX/DeVoKo D1 een 4-kamp gespeeld in Denekamp. Rivo Rijssen D1, Dros/Alterno Apeldoorn D1 en Apollo’8 D2 waren afgereisd naar Denekamp. De Denekampse vrouwen speelden tegen Dros/Alterno Apeldoorn D1 en Apollo’8 D2. Beide wedstrijden wonnen ze met 2-1.

Topdivisie toernooi
9 september 2023 organiseert volleybalvereniging Timax/Devoko haar traditionele topdivisietoernooi met deelname van 8 topdivisie teams. De organisatie van dit toernooi is trots op het deelnemersveld dat uit geheel Nederland afkomstig is. De deelnemende ploegen zijn: VoCASA Nijmegen D1, Guts en Gusto Donitas Groningen D1, Sliedrecht Sport D2, Apollo 8 Borne D2, Pegasus Nijmegen D1, Dros/Alterno Apeldoorn D1, De Berenkuil/Sudosa Assen D2 en TiMaX/DeVoKo Denekamp D1.
Het toernooi vindt plaats in het sportcomplex Dorper Esch, Molendijk 14, 7591 PT Denekamp. De eerste wedstrijden starten om 10.30 uur. De laatste wedstrijden worden rond 15.00 uur gespeeld.

Noord Oost Nederland Cup
TiMaX/DeVoKo D1 mag dit jaar deelnemen aan de strijd voor de Noord Oost Nederland Cup. Een prachtig toernooi waar veel eredivisie teams aan deelnemen. Het toernooi vindt plaats op 17 september, in de Sneker sporthal, Van Giffenstraat 3 in Sneek.
De deelnemende ploegen zijn: Djopzz VC Zwolle Topvolleybal D1, Draisma Dynamo D1, Visser Assen/ Sudosa-Desto D1, Dros/Alterno D1 en Friso Sneek D1.
TiMaX/DeVoKo D1 mag het gaan opnemen tegen Djopzz VC Zwolle topvolleybal D1 en Visser Assen/ Sudosa-Desto D1.

Start competitie
Zaterdag 23 september is de start van de competitie. Het fluitsignaal klinkt om 16.30 uur. TiMaX/DeVoKo D1 speelt de eerste wedstrijd in eigen hal tegen VoCASA D1. Hier staan de gezusters Monnikhof tegenover elkaar en gaan de strijd aan!

TiMaX/DeVoKo D1 is er (bijna) klaar voor en nodigen jullie graag uit in de Dorper Esch!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van TiMaX/DeVoKo D1? Volg @devokodames1 en tot komend seizoen!