Dit weekend namen de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko de A1 richting hoofdstad voor de ontmoeting met tegenstander Pharmafilter US Amsterdam. De heenweg verliep al problematisch, regen, files, lastig parkeren en een teamauto die door omstandigheden later richting hoofdstad kon vertrekken. Ook de wedstrijd verliep niet zoals gehoopt. Het volleyballen ging niet zoals we gewend zijn van de dames, wat ook invloed had op de eigen overtuiging en de aanvalspower. Uiteindelijk werd er met 3-1 verloren en gingen de dames puntloos richting Twente.

Na het eerste punt van de eerste set hadden de dames meteen wakker kunnen zijn. De pass werd door US goed gebracht en de (wat ruime) stijgbal werd hard door de midspeelster net buiten de 3-meter geslagen. US kwam enkele punten voor, die de eigen dames niet konden inhalen. Er werden enkele punten gescoord, onder andere een eenmansblok van Ellen Stevelink, een mooie tactische bal van Loes Hassink en een snelle aanval van Amke Blokhuis, maar daar tegenover stonden meerdere foutservices en veel persoonlijke fouten. Iedereen deed hierbij een duit in het zakje, waardoor US relatief simpel de set binnen kon halen. Met 25-22 werd van kant gewisseld.

Het team bleef staan om te laten zien dat deze tweede set wel gepakt kon worden. De dames stonden een tijd enkele punten voor, van 5-7 tot 8-10. Op dat moment kreeg libero Kim Molendijk kramp in haar voet, wat haar ook al bij het inspelen belemmerde. De midspeelsters moesten daardoor enkele rotaties achterin meedraaien. Dit zorgde voor onrust, wat jammer genoeg maakte dat US langszij kon komen. Op 11-10 pakten zij de eerste voorsprong van de set. Laurie Heemstra zorgde met een serveserie voor de 15-16, maar US zette er een puntenserie tegenover. Kim Molendijk kwam gelukkig halverwege de set weer terug. Helaas bleef de eigen serve onder de maat. Hierdoor kon US zonder problemen de makkelijk scorende de midspeelsters aanspelen. Aan eigen kant probeerde Marcel Veneklaas met een dubbele wissel aan het einde nog het tij te keren, maar dit lukte niet. De dames van US bleven scoren, terwijl de Denekampse punten stokten. Wederom werd de set met 25-22 verloren.

De derde set ging lang gelijk op, 3-3 werd 6-4. Amke Blokhuis serveerde door tot 10-6, waarna US weer hetzelfde kunstje liet zien en ook tot de 10 bleef serveren. Op 21-21 haalde Marcel Veneklaas de meiden naar de kant voor de laatste tips. US kwam nog een puntje bij, maar Anouk Heemstra serveerde vervolgens scherp en zorgde met twee ketsers voor een voorsprong. Aan het net werden de andere punten gemaakt, waarna de eerste setwinst met 22-25 kon worden bijgeschreven voor de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko.

De vierde set was wederom stuivertje wisselen. Spelverdeelster Marlon Stevelink won enkele drukballen aan het net en blokkerend pakte ook Daphne Giesselink haar punt mee. Helaas was de communicatie niet altijd goed, waardoor veel ballen op de grond vielen of half werden gepakt. Het spel oogde, net zoals de hele wedstrijd, wat rommelig. US trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte de set, en daarmee de overwinning. Met 25-23 werd de wedstrijd beëindigd.

Voor de dames en begeleiding was deze wedstrijd een deceptie. Het niveau werd door bijna het hele team niet gehaald; er werd te afwachtend gespeeld, terwijl het US makkelijk werd gemaakt door de zwakke service en de aanvalsballen die zonder overtuiging werden geslagen. Wat pech met de momenten dat libero Kim Molendijk even buiten het veld behandeld moest worden. Het lukte niet om als team te vechten, elkaar te steunen en te sturen, waardoor er aan het einde van de dag geen punten werden meegenomen naar Denekamp. Veel zaken om op te trainen dus! Dit weekend
hebben de dames een weekend vrij, maar ze hopen op veel publiek tegen hoogvlieger Flamingo’s die zaterdag 25 oktober in Denekamp langskomen.