Op maandag 14 augustus zijn we weer begonnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Afgelopen seizoen hebben we een goed seizoen gedraaid met een gedeelde derde plek in de topdivisie. Dit jaar draaien we weer mee in de topdivisie met een paar nieuwe gezichten. Houd ons Instagram account (@devokodames1) in de gaten voor het voorstelrondje!

Ready for the new season
Op vrijdag 25 augustus zijn we ons teamweekend gestart met een fotoshoot door Foto Danielle. Zij heeft weer de perfecte plaatjes geschoten voor komend seizoen. Danielle bedankt! Wil je het resultaat zien? Check @devokodames1 op Instagram!

Op naar Groesbeek
Na de fotoshoot zijn we doorgereden met het busje van Kienhuis richting Groesbeek. We hadden een prachtige groepsaccommodatie in Groesbeek, waarbij we verbleven in Millers Home. Nadat de kamerindeling bekend was en iedereen alle spullen op de plek had gezet konden we aan tafel schuiven. Ruth en Daniek hadden lekkere pasta’s gemaakt en we hebben met z’n allen heerlijk gegeten. Vervolgens had iedereen wel een bakje koffie nodig, na een zware avond met z’n allen bij de Boeskool in Oldenzaal…

Doelstelling 2023-2024
Vrijdagavond staat altijd in het teken van de nieuwe doelstellingen en teamafspraken. Na een goed en lang gesprek was het bedtijd. Ready to shine for the next day!
Zaterdagochtend stond het ontbijt om 09.00 uur klaar, mede mogelijk gemaakt door PLUS Jan ter Stege. Na een heerlijk ontbijt zijn we gestart met de eerste activiteit, die Johan had bedacht We werden verdeeld in groepjes van 3 en mochten gaan schilderen. Zie de foto’s voor de resultaten! Mocht je interesse hebben in een mooi schilderij, dan mag je dit uiteraard laten weten.

Op naar de VoCASA-hal in Nijmegen
In de middag stond een driekamp gepland tegen Dynamo Apeldoorn Dames 1 (eredivisie) en VoCASA Nijmegen (topdivisie). Wat erg leuk was dat we tegen ons oude teammie Ruth Monninkhof mochten spelen, zij speelt namelijk dit seizoen bij VoCASA Nijmegen.
De eerste wedstrijd werd gespeeld door Dynamo Apeldoorn tegen VoCASA. VoCASA won deze wedstrijd met 2-1. Vervolgens klonk het fluitsignaal om 14.30 uur voor de volgende wedstrijd Dynamo Apeldoorn – TiMaX/ DeVoKo. We begonnen de eerste set sterk en het ging gelijk op. Prachtige aanvallen die soms niet geremd konden worden door Dynamo. Helaas hadden we deze set verloren met 25-23. De tweede set werden we flink onder druk gezet met de serve van Dynamo. We hadden hier veel moeite mee en verloren deze set. Vervolgens speelden we nog een derde set tot de 15 en hadden deze ook verloren.
Het was weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en we mogen tevreden zijn met ons spel. Dat belooft veel voor komend seizoen!
Vervolgens om 16.00 uur stonden de gezusters Monninkhof (Isis en Ruth) tegenover elkaar. We speelden namelijk tegen VoCASA Nijmegen. We hadden de pass goed onder controle en we zaten lekker in ons spel. We stonden in de eerste set 22-24 voor en hebben het helaas laten lopen en met 26-24 verloren. Op naar set 2! We maakten in set 2 steeds meer eigen fouten en konden deze helaas niet winnen. De energie was op bij een aantal en ook set 3 hadden we verloren. We hebben deze dag veel mooie dingen laten zien en we moeten aan de bak!

In the mood for food (& drinks)
Na het toernooi mochten we drie uur lang aan tafel zitten bij een all you can eat & drink restaurant. We hebben lekker gegeten en een ‘aantal’ drankjes gedronken. ’s Avonds zijn we op stap geweest in Groesbeek, het was een gezellige avond.

Volleyballers gaan padellen
Zondagochtend starten we weer met het ontbijt van Plus Jan ter Steege. Nadat we onze spullen hebben gepakt zijn we naar VOLEA Padel in Tubbergen gereden. In juni hebben wij meegedaan aan Festiball in Tubbergen. Hier zijn we eerste geworden (van 100 teams) en hebben we een cadeaubon gewonnen van VOLEA Padel. We hebben een mixtoernooi gespeeld met continu verschillende teams en tegenstanders. Vervolgens werd er een finale en troostfinale gespeeld. De troostfinale werd gespeeld door Tess & Isis tegen Judith & Guusje. Deze werd gewonnen door Judith & Guusje. De finale werd gespeeld door Vincent & Dana tegen Iris & Daniek. De finale is gewonnen door Iris & Daniek.

Afsluiting teamweekend
Om 16.00 uur schoven we aan tafel bij Bolle Jan en daar hebben we het teamweekend afgesloten.
We hebben een geweldig teamweekend gehad en op naar het nieuwe seizoen!

Hieronder het schema van de voorbereiding:
Zaterdag 2 september – Vierkamp @ Denekamp
Zaterdag 9 september – Topdivisie toernooi @ Denekamp
Zondag 17 september – Noord Oost Cup Nederland @ Sneek
Zaterdag 23 september – Start competitie

Houd onze Instagram pagina @devokodames1 in de gaten voor het laatste nieuws!