Sinds kort kent DeVoKo een sportspreekuur. Pim op de Weegh, fysiotherapeut en trainer, is elke woensdag van 18.00-18.30 uur aanwezig in de Dorper Esch. Tijdens dit spreekuur kunnen alle leden van DeVoKo bij hem terecht voor vragen omtrent sportgerelateerde blessures en klachten.

Aanmelding sportspreekuurt:

  • Stuur een e-mail naar fysiodevoko@outlook.com
  • Vermeld in de e-mail je naam en geboortedatum
  • Geef een korte omschrijving van de vraag of klacht

 

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak wordt er gekeken naar de klacht of blessure. Is de verwachting dat deze snel verholpen kan worden dan is de behandeling vrijblijvend. Als in overleg met de sporter een uitgebreider onderzoek moet plaatsvinden of een behandelplan moet worden opgesteld, dan kan de behandeling gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. In geval van behandeling van een jeugdlid worden de ouders sowieso geïnformeerd om een eventueel behandelplan te bespreken. Als blijkt dat er een langdurige behandeling nodig is, kan je doorverwezen worden naar een collega therapeut in Denekamp.

 

Vragen trainers

Tijdens het sportspreekuur is er ook gelegenheid voor de trainers van DeVoKo om vragen te stellen over blessures bij spelers/speelsters uit hun team. Uiteraard gaat dit in overleg met de desbetreffende speler/speelster. Het betreft in zo’n geval meer zaken als blessurepreventie en uitleg over de uitvoering van bepaalde oefeningen na bepaalde blessures.

 

Pim op de Weegh

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij de Haere in Weerselo en DINK kinderfysio in Beuningen. Het vak fysiotherapie heeft mij altijd aangesproken, omdat ik het fijn vind om met mensen om te gaan. Daarnaast vind ik het mooi dat ik een positieve rol kan spelen bij het herstel na een blessure. Elkaar positief benaderen en de behandeling als plezierig ervaren zijn waarden die erg belangrijk zijn voor mij. Een patiënt moet de behandelkamer met een goed gevoel verlaten en erop kunnen vertrouwen dat we een passend behandelplan gaan opzetten. Ik ben heel blij dat ik deze dienst bij DeVoKo kan opzetten en de steun hiervan ondervindt binnen de hele vereniging. Samen kunnen we op deze manier de volleybalsport nog aantrekkelijker maken.

Mijn rol bij DeVoKo is erg divers, zo geef ik training aan dames 1, dames 3 en meisjes B1. Ook verzorg ik de krachttraining bij dames 1 en heb ik dit seizoen plaats genomen in de technische commissie voor de jeugdteams ‘niet prestatie’ binnen DeVoKo. Met het sportspreekuur proberen we als vereniging te streven naar blessurepreventie door advies aan trainers en speelsters te kunnen geven. Ook willen we graag bestaande blessures oplossen, kortdurend bij mij en wanneer er een langer traject nodig is bij collegae in Denekamp.