Samen spelen en sporten. Kinderen beleven er ontzettend veel plezier aan en dat is het  allerbelangrijkste. Spelen en sporten is bovendien goed voor hun gezondheid, hun motorische, hun mentale en hun sociale ontwikkeling. Spelenderwijs leren ze nieuwe vaardigheden, samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, respect en sportief gedrag. Al deze positieve effecten komen samen in BSO en volleybal. Daarmee leren zij de beginselen van bewegen en sporten én maken zij kennis met volleybal.

De Buitenschoolse opvang (BSO) bij Nijntje Pluis wil kinderen vanaf 4 jaar tot einde basisschool leeftijd een gezellige ontmoetingsplek met veel uitdaging bieden. Zij vinden het belangrijk dat een kind na schooltijd zijn verhaal kwijt kan. En zijn eigen ding kan doen. Voor het ene kind is dit fijn tot rust komen. Voor het  andere kind is dit juist lekker uitleven in een leuke activiteit.

Volleybalvereniging  Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo wil kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de sport volleybal. Aangezien zowel Nijntje Pluis  als ook Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo het belangrijk vinden dat kinderen aan sport kunnen doen, is gezocht naar een mooie manier om hier uitvoering aan te geven.

Net als vorig school jaar wordt het nieuwe schooljaar gezamenlijk weer gestart met deze uitdagende volleybaltraining die wordt gegeven op dinsdagmiddag van 15:30-16:30 uur in de sporthal Dorper Esch. Tijdens deze activiteit staat naast voorbereiding op de volleybalsport, vooral bewegen met plezier voorop. De activiteit zal weer starten op dinsdag 20 september. De activiteit vindt alleen plaats in de schoolweken en niet in de vakanties.

Aanmelden

Naast kinderen op de wachtlijst van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo kunnen mini’s die al lid zijn zich ook aanmelden. Graag wil de organisatie vóór 15 juli a.s weten wie gebruik wil maken van deze sport en spel activiteit.  Heeft een kind zin om lekker te bewegen, en op een speelse manier met volleybal bezig te zijn, meld het kind gauw aan. Er is plaats voor 20 kinderen voor deze sportactiviteit.

Ouders/verzorgers van kinderen die het afgelopen school jaar hebben deelgenomen worden gevraagd om aan te geven bij een  van de volgende mailadressen of deze kinderen volgend schooljaar weer meedoen.

Aanmelden kan op de volgende manier:

  • Kinderen die op de dinsdag bij Nijntje Pluis aanwezig zijn, kunnen zich aanmelden via buurtsportcoach@nijntjepluis.nl
  • Kinderen die niet op de dinsdag aanwezig zijn bij Nijntje Pluis, kunnen zich aanmelden via leden@devoko.nl
  • Jeugdleden, en ook andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via leden@devoko.nl

Kosten  activiteit:

  • Kinderen die op de dinsdagmiddag bij Nijntje Pluis aanwezig zijn kunnen gratis aan de activiteit deelnemen.
  • Voor de kinderen die op een andere dag bij Nijntje Pluis komen, en voor jeugdleden van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo zijn er kosten aan verbonden. (€30,00 per kwartaal). Deze worden via een incasso van de vereniging in rekening gebracht.

Nijntje Pluis en de ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo hopen  vele enthousiaste kinderen te zien zodat dit mooie project weer een schooljaar kan worden voorgezet.

Fotocollage