Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo heeft het op de eerste competitiewedstrijd thuis niet kunnen bolwerken tegen SV Dynamo uit Apeldoorn. De gasten waren met 21-25, 16-25 en 21-25 in drie sets de betere. DeVoKo coach Henk Goor koos Nicole van der Mark tot MVP bij Dynamo en zijn collega Marinus Bouterse vond spelverdeelster Ellen Stevelink aan DeVoKo kant de MVP.

De foutenlast lag bij de thuisploeg op 30 directe scores voor de gasten, terwijl ze er 16 voor terug kregen. DeVoKo zette 10 foutserves tegenover 11 aces, bij Dynamo waren het er 8 tegenover 11. Aanvallend ontliepen de teams elkaar met 29/28 gescoorde punten niet veel, alleen lag het aantal aanvallende fouten (uit, net, netfout) bij DeVoKo op 18, bij Dynamo waren dat er 7. Verder had Dynamo een 2/6 voordeel op de blokkering. De cijfers bevestigen het optische voordeel van Dynamo. Derhalve ook een terechte zege. Verder had de passlijn van DeVoKo het erg moeilijk.

Marinus Wouterse begon met Irie Timmer op spelverdeling, Rosan Bouwhuis was de libero en Manon Doornenbal de diagonaal. Op passer loper speelden Joyce Wassen en Nicole van der Mark en de mid plaatsen werden ingevuld door Lisette van der Kemp en Chantal Nijstad.  Henk Goor zette de nummers van Marlon Stevelink (spelverdeling), Anouk Heemstra (libero),  Loes Hassink (diagonaal), Lotte Kuipers en Laura Behrens (passer lopers) alsmede die van Daphne Giesselink en Amke Blokhuis (midspeelsters) op het wedstrijdbriefje.  Bij DeVoKo was Emmy Heerdink wegens een blessure niet inzetbaar.

Lotte Kuipers (DeVoKo) en Nicole van der Mark (Dynamo) vestigden in de hele wedstrijd met serve series de aandacht op zich. In de eerste set serveerde Lotte DeVoKo van 5-9 naar 11-9, met Nicole aan de opslag maakte Dynamo een 16-14 achterstand ongedaan en veranderde dat in 16-20.  In de tweede set ging Dynamo met Nicole aan serve van 9-12 naar 9-16, in de derde maakte Lotte van 6-5 een 9-5 stand, maar kon Nicole de 17-13 achterstand serverend naar 17-18 ombuigen. De passlinies aan beide kanten van het net hadden het erg moeilijk bij de opslagen van deze dames. Lotte had 6 aces, Nicole kwam tot 5.

Het zat gezellig vol rond het nieuwe hoofdveld van DeVoKo, hetgeen qua situering iDS1-Dynamo 1n de hal voor alle betrokkenen een hele verbetering is ten opzichte van vorig seizoen. Aan de oproep om aan de spandoekenwedstrijd mee te doen was ruim gehoor gegeven, en de tientallen mini’s en junioren die ervoor verantwoordelijk waren, bleven uiteraard zitten om te weten of ze ook een prijs gewonnen hadden. Dat betekende welkome steun voor de thuisploeg.

Want al snel bleek dat ze wel wat extra steun konden gebruiken. DeVoKo speelde slordig, niet secuur, was misschien wel wat zenuwachtig in de openingsfase van de eerste set. Er ging te vaak te veel mis. Dynamo kwam makkelijk aan de punten, die een 4-9 voorsprong betekenden, Amke Blokhuis haalde de serve terug en Lotte Kuipers dichtte de kloof. Loes Hassink, een blokpunt van Daphne Giesselink en een technisch fout van Dynamo gaven DeVoKo drie punten voor bij 14-11. Dat verschil stond er bij 16-13 nog. Joyce Wassen haalde de serve naar Dynamo kant, en met Nicole aan de opslag werd het vervolgens 16-20. Henk Goor wisselde Jet Oosterheert voor Loes Hassink, zij scoorde de 19-22 en 20-22, maar daarna gaf Dynamo geen krimp meer, het blokpunt zette de 21-25 als setstand op het scorebord.

1ste set: Aanval 11/9, blok 0/2, aces 5/3, foutenlast 11/5

DeVoKo had het in de eerste helft van de tweede set moeilijk met zichzelf en met Dynamo. Bijvoorbeeld na een 7-7 gelijke stand scoorden de teams totaal zes keer achter elkaar voor de tegenpartij. Waardoor Dynamo op 9-11 voorkwam. Nicole van der Mark bracht zich met een rake klap vanaf de buitenkant zelf aan serve en serveerde haar ploeg vervolgens naar 9-16. Aan het net stond onder andere Lisette van der Kemp scorende hand en spandiensten te verlenen. DeVoKo stribbelde nog wat tegen, Laura Berends serveerde nog twee aces, Jet Oosterheert sloeg nog een keer hard raak, maar al met al was het niet genoeg om een serieuze bedreiging te vormen. Na 15-21 had Joyce Wassen nog twee scorende opslagen, Lotte Kuipers kon op 16-24 verlies nog een keer uitstellen, vaker lukte niet meer.

2de set: Aanval 7/11, blok 0/2, aces 3 / 4, foutenlast 8/6

Spelverdeelster Ellen Stevelink, in de tweede set bij 13-18 ingevallen voor zus Marlon, bleef in de basis staan, ook Jet Oosterheert behield  haar plek op de diagonaal. En DeVoKo begon goed, met scores van Laura Behrens, Daphne Giesselink, Lotte Kuipers en Jet Oosterheert bouwden ze na een 4-5 achterstand een 9-7, 12-8 en 16-9 voorsprong op, waarin totaal 14 eigen punten werden gescoord. De foutenlast lag aan beide kanten van het net laag, Dynamo kwam behoorlijk in de verdrukking. Ellen verdeelde met gevoel en de aanvalsters wisten wel raad met de ballen op maat. De foutserve, die 16-10 betekende, was echter het startsein voor een lawine aan DeVoKo fouten.

Dynamo kwam terug naar 16-12, serveerde fout (17-12) en kreeg vervolgens vier kadootjDS1-Dynamo 2es van DeVoKo. Met de twee aces van Nicole van der Mark erbij hadden ze ineens heel vlot de achterstand naar 17-18 voor omgebogen. DeVoKo kwam gelijk, maar sloeg de gelijke stand middels een uitgeslagen aanval ook weer van de borden (18-19). Joyce Wassen ronde een ‘dankjewel’ serve pass doeltreffend af (18-20), waarmee het gaatje geslagen was. Dynamo gaf de twee punten verschil niet meer weg, kwam na 21-23 via Nicole van der Mark op 21-24, waarna Melanie Grob, op 18-19 ingevallen voor Irie Timmer, met een tweede bal de eindstand 21-25 liet noteren.

3de set: Aanval 11/8, blok 2/2, aces 3 / 4 en foutenlast 11/5.

 

Voor DeVoKo zit er niets anders op dan 14 dagen hard trainen en het dan tegen VV Utrecht beter te doen. Qua resultaat kan Dynamo zich niet meer verbeteren, wat dat betreft was het een perfecte start, maar we denken dat trainer coach Marinus Wouterse nog wel het een en ander gezien heeft dat voor verbetering vatbaar is. Dus dat zal ook wel weer de nodige trainingsuren vragen in de komende weken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Emmy Heerdink.