Na de domper van de vijfde set van afgelopen week, de setstand zullen we maar niet herhalen, hadden we nog aardig wat goed te maken. Vooral onszelf wilden we bewijzen dat we bovenin mee kunnen draaien. Daarom waren we vast besloten om tegen laagvlieger Webton geen punten te laten liggen. Zonder well dressed Rian die elders in het land feestverplichtingen had, begonnen we aan de wedstrijd.
Was het de druk die we onszelf hadden opgelegd of nog steeds het wennen aan elkaar als redelijk nieuw team zijnde? Wat de exacte oorzaak was weten we nog steeds niet, maar de eerste set gingen we niet heel voortvarend van start. De passes kwamen niet aan het net en de communicatie lag nagenoeg stil. Door de fouten aan onze kant kwam Webton lekker in hun spel en scoorden ze veel. Coach Anke probeerde ons in de time out nog een nieuwe tactiek uit te leggen, namelijk die van Schwung & Stimmung. Helaas viel dit kwartje te laat bij de zes in het veld en ging de eerste set verloren met 23-25.
De tweede set mocht Laura de plek van Lisanne innemen en lieten we het concept van Schwung & Stimmung inzinken. Er werd weer fanatiek en netjes gevolleybald en vierden als team een feestje bij elk punt. Met een niet al te moeilijke serve werden er aardig wat puntjes gepakt.  Ook stonden we goed te verdedigen waardoor we de ballen netjes bij spelverdeelster Bianca afleverden. Een mooie afwisseling in ramballen van onder andere Jasmijn en bekeken prikballetjes zorgden ervoor dat Webton moeite had om onze aanvallen in te schatten. Een spelverdelerswissel aan hun kant mocht niet meer baten en met 25-8 trokken we de tweede set met volle overtuiging naar ons toe.
Dezelfde zes mochten het veld voor de derde set betreden. Tussen de sets door knabbelde Claudi nog aan een Snickers voor de nodige energie. Die energie werd door het hele team opgepakt, want als een stoomtrein denderden we door. De combinatie Bianca / Els werd een zekerheidje en keer op keer scoorde Els lekker op de set up van Bianca en gaf ze de verdedigers uit Hengelo het nakijken. Webton probeerde zo af en toe nog wat, maar daar was de Schwung & Stimmung inmiddels ver te zoeken. Dat bleek wel uit de knoepersharde bal die Kim B. vakkundig met haar oksel blokkeerde, dit was niet omdat Kim altijd zo ontzettend hoog zit. Ook deze set werd ruim gewonnen met 25 – 9.
Het plan was om verder te gaan zoals we bezig waren. Helaas kwam dit niet zo mooi uit de verf zoals we dat bedacht hadden. We hadden iets meer moeite om te scoren, hoewel de snoeiharde ballen van Jasmijn op mid nog wel hun werk deden. Met het betere stunt en vliegwerk en een aantal pliefplafploef ballen werd er toch nog gescoord. Ook betaalden de vele uren langs het kanaal zich uit door de balletjes die uit het net werden gevist. Libero Aniek veranderde in een stukje aangeschoten wild toen haar reactievermogen op een driemeterbal het liet afweten. Volgens de trefbalregels moest Aniek het veld verlaten en wachten op een vangbal. Al met al wisten we uiteindelijk ook deze set tot een goed einde te slepen en wonnen we met 25-21.
Met een lichtelijk vies nasmaakje van de eerste set, maar een positief gevoel laten we deze wedstrijd achter ons en kijken we vooruit naar de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan
spelen we om 15.30 uur tegen Apollo in Borne. Met de 8e plek die zij bekleden zouden we ook hier geen punten moeten laten liggen en gaan we ook ons best doen om vijf puntjes richting Denekamp mee te nemen.