Woensdag 6 november was het weer een geweldige drukte in sporthal de Dorper Esch. Alle scholen uit Dinkelland streden om die felbegeerde titel beste volleybalschool van Dinkelland. Scholen uit Ootmarsum, Tilligte, Rossum, Deurningen, Saasveld, Beuningen, Weerselo, Noord Deurningen en natuurlijk Denekamp, ze waren allemaal present!

 

De organisatie van dit gezellige sportevenement lag in handen Nevobo en DeVoKo.

 

Er werd flink geknokt voor elk punt. Om 15.00 uur werd begonnen met de voorrondes in poules. Het enthousiasme en fanatisme straalde van de gezichten van de spelertjes. Maar sportiviteit voerde overal de boventoon. En als je niet hoefde te spelen dan ging je jouw school flink aanmoedigen.

 

Er waren hele spannende wedstrijden bij. Maar bij een aantal was meedoen belangrijker dan winnen. En dat maakt sport ook zo mooi. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Na de kwartfinales bleven er drie teams van De Zevenster en het team van De Meander over. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen De Zevenster 1 en 3. Een spannende strijd die uiteindelijk werd gewonnen door De Zevenster 3! Gefeliciteerd meiden!

 

Zij mogen de gemeente Dinkelland nu gaan vertegenwoordigen in de regionale schoolvolleybalwedstrijden die in 2020 georganiseerd gaan worden. En als ze daar 1, 2 of 3 van de regio worden, dan kwalificeren ze zich voor het NK. Veel succes en zet ‘m op!