De vereniging kent een verontrustend tekort aan scheidsrechters!
Om een (competitie)wedstrijd te kunnen spelen heb je o.a. een scheidsrechter nodig. Dat weet iedereen…..
Voor het fluiten van de wedstrijden voor dames 1 en 2 kan de vereniging komend seizoen bijvoorbeeld beschikken over maar 2 voldoende opgeleide scheidsrechters. Samen moeten zij 24 wedstrijden fluiten…..
Ook voor de overige teams zijn gediplomeerde scheidsrechters nodig. De vereniging heeft hiervoor de beschikking over 25 officiele scheidsrechters. Veeeeeeeeel te weinig om een jaar lang te kunnen volleyballen. Het ‘zijn’ van scheidsrechter is om de een of andere manier niet erg populair terwijl het fluiten van een wedstrijd best vaak een erg leuke bezigheid is.

Komend seizoen gaan we dan ook meer scheidsrechters opleiden, gewoon omdat het noodzakelijk is! We verwachten dat ALLE competitie spelende leden vanaf 17 jaar een certificaat gaan halen. Jullie worden daarbij geholpen door het organiseren van vaardigheidstrainingen …..
Er wordt o.a. gestart met een Spelregeltoets 3e klasse en lager
Op Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen. Het is leuk om te doen en je leert het spelletje beter te begrijpen…. De eindtoets maak je hier.
Heb je deze spelregeltoets gehaald dan zie je digitaal al je certificaat om te fluiten tot en met de derde klasse en jeugdwedstrijden (met uitzondering van topklasse A en B wedstrijden). Je kunt deze uitprinten en bewaren op je computer. De Nevobo verwerkt, mits je relatiecode is ingevuld, maximaal de dag na het behalen van je certificaat je behaalde scheidsrechterslicentie in haar systeem en dan mag je gelijk gaan fluiten.

Je hoeft geen lid te zijn. Ook ouders, broers, zussen, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s etc. mogen meedoen.

Als 2e is er een

Cursus VS3 – ENSCHEDE

12 september 2019 19:00 – 23:00

Heb je zin om je scheidsrechtersvaardigheden te ontwikkelen en daarmee ook je vereniging te helpen? (Een volleybalwedstrijd kan immers niet zonder scheidsrechter.) Dan kun je je opgeven voor de VS3 opleiding.
Je gaat dan fluiten op promotieklasse niveau en als je het aankunt ook op 3de divisie. In september gaat de Nevobo weer van start met haar VS3 opleidingen. Lees meer >>>

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met onze scheidsrechtercoördinator Leo Blokhuis.