De samenstelling van het in de Topdivisie dames uitkomende team van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames 1 voor het seizoen 2015-2016 is bekend. Het team bestaat voor het merendeel uit de wel bekende gezichten van het afgelopen seizoen.

Laura Behrens A

Nieuw in de selectie is de 19-jarige Laura Behrens. De talentvolle passer-loper uit Oldenzaal komt over van Pollux. Zij wil haar volleybal carrière een nieuwe impuls geven en op Topdivisie niveau volleyballen.

Verder is het 16-jarige talent Lotte Kuipers doorgeschoven van dames 2 naar dames 1. Deze zomer maakt de uit Beuningen afkomstige passer-loper met veel succes deel uit van de beachvolleybal selectie van Jeugd Oranje. Het betekent voor Lotte en haar ouders dat ze 4x per week op weg zijn naar trainingen in Den Haag of wedstrijden in het gehele land. Na een korte vakantie staat de volgende uitdaging te wachten, nl. de Topdivisie.

Beide dames gaan als passer-loper het komend seizoen de strijd om een basisplaats aan met de uit de Lutte afkomstige Laurie Heemstra.

Op het midden bestaat de selectie uit Amke Blokhuis en Emmy Heerdink, beiden uit Denekamp en Daphne Giesselink uit Ootmarsum. Emmy Heerdink hoopt bij de start van de voorbereiding, begin augustus, weer hersteld te zijn van haar enkelblessure die zij opliep in het oefenduel tegen Ecare Apollo 8 in Borne.

Op de diagonaalpositie gaat de 18-jarige Jet Oosterheert de strijd aan met routinier Loes Hassink.

De zussen Ellen en Marlon Stevelink gaan onderling uit maken wie op de spelverdelerpositie in de basis mag gaan starten.

Kim Molendijk heeft besloten om te stoppen met bij het Denekampse Topdivisieteam. Haar taken als libero worden overgenomen door Anouk Heemstra. Zij gaat zich bezig houden met de organisatie in het achterveld van de net- en veldverdediging.

De competitewedstrijden worden gespeeld op het, in samenwerking met de gemeente Dinkelland, nieuw tot stand gekomen center-court in sporthal Dorper Esch in Denekamp. Het publiek wordt begroet in een totaal nieuwe ambiance. Zowel het damesteam als de vereniging zien daardoor volop kansen om te komen tot een waardige Topdivisie omgeving.

henk-goor_Twente sportDe technische staf bestaat uit Paul Op de Weegh, die ook het komend seizoen de rol van assistent-trainer vervult. Trainer/coach Henk Goor staat een andere speelwijze voor. De dames zullen zich in het 2e seizoen in de Topdivisie meer waar moeten maken dan het afgelopen seizoen. Het betekent een nieuwe uitdaging op zowel technisch, tactisch als fysiek gebied. Om zich ook mentaal te kunnen versterken, zal het team in de voorbereiding veelvuldig terug te vinden zijn tegen op 2e Bundesliga niveau spelende Duitse tegenstanders.