Afgelopen vrijdag tijdens zijn laatste officiële wedstrijd heeft Jos Groener een rode kaart gehad. Het was je eerste en laatste kaart die hij ooit heeft ontvangen tijdens een wedstrijd. De kaart was echter symbolisch omdat het nu echt afgelopen was met zijn officiële wedstrijdsport. Met veel respect werd opgemerkt op dat dit zijn 50e (!) seizoen als actief volleyballer was en hij nu op 65-jarige leeftijd er zelf voor gekozen heeft te stoppen! Jos heeft nagenoeg in alle teams en op alle niveaus van de vereniging gespeeld. Een unieke prestatie waar hij maar ook de vereniging trots op kan zijn.

In september 1964 speelde Jos als 15-jarige jongen zijn 1e thuiswedstrijd in de Diekmanhal in Enschede. Diekmanhal in Enschede zult u zich afvragen? In die tijd was er geen geschikte overdekte sportaccommodatie in Denekamp, reden waarom de toenmalige volleybalvereniging Sportclub Denekamp in Enschede haar thuiswedstrijden speelde. Het waren vaak wel 2 wedstrijden achter elkaar. Dat dan wel weer. Vervoer was destijds ook een probleem. Niet iedereen had een auto…. Een jaar later was Jos inmiddels ibv. een brommer en was dit vervoersprobleem opgelost. SAM_1225 C

Jos heeft dus aan de wieg van de ontwikkeling van het Denekampse volleybal gestaan. Na Sportclub Denekamp, als afdeling van de toenmalige voetbalclub, werd een echte volleybalvereniging opgericht. Syrphus. Jos heeft zich hier als actief kaderlid erg verdienstelijk gemaakt. Naast scheidsrechter was hij o.a. een succesvolle jeugdtrainer. Bijna een kwart eeuw heeft Jos een bestuursfunctie vervuld. De eerste 15 jaar als secretaris en daarna bijna 10 jaar als voorzitter van de vereniging.
Zowel voor de prestatieve als voor de recreatieve sector heeft hij zich bijzonder ingezet.
Verder was hij destijds de drijvende kracht achter de fusieplannen tussen DVC en Syrphus, waaruit op 14 juni 1977 de Denekampse Volleybal Kombinatie ontstond. DeVoKo dus. Een verandering die, zo staat nu vast, de volleybalsport in Denekamp zeer ten goede is gekomen.

In 1988 is hij door de toenmalige voorzitter van het district Twente hiervoor onderscheiden met de zilveren erepenning van de van de Nevobo. Door de vereniging is hij toen unaniem benoemd tot lid van verdienste of te wel ere-lid.

Ook na deze tijd heeft hij nog veel voor de volleybalsport gedaan. Zo was hij regelmatig actief als scheidsrechter en in de Signalerings en Adviserings Commissie als hierom werd gevraagd tijdens minder voortvarende perioden van de vereniging.

Om hem te bedanken voor zijn inzet werd door het team en het bestuur na de rode kaart enkele presentjes aangeboden.