Afgelopen zaterdag was de halve finale voor meisjes C in de Olypus sporthal te Assen. Kwart voor tien de eerste wedstrijd, betekende dus vroeg uit de veren om op tijd en goed voorbereid te kunnen beginnen aan de wedstrijd.

De eerste wedstrijd was tegen de Bevers, een voor ons vrij onbekende tegenstander, dus even aftasten. Na een beetje stroef begin werd uiteindelijk toch duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden gezien de volgende tegenstanders zeker sterk zouden zijn. Na een 8-8 stand werd er uitgelopen naar 19-8 door een hoge servedruk en werd deze set uiteindelijk toch nog met enige moeite gewonnen met 25-19. Ook de tweede gaf een beetje hetzelfde beeld, eerst gelijk op, weglopen en winnen met 25-21. Altijd lekker de eerste wedstrijd winnen, geeft vertrouwen.

De tweede wedstrijd was tegen Sneek, doorgaans altijd een sterke tegenstander en dat bleek ook. De eerste set was een enorm spannende strijd, de meiden speelden echt op hun top en er was steeds een voorsprong in deze set. Jammer dat uiteindelijk werd verloren met 27-25, want dan was de tweede set misschien anders gelopen. De kopjes gingen een beetje hangen en daardoor werd de tweede toch ruim verloren met 25-14.

En toen kwam de derde wedstrijd tegen het hoog ingeschatte Sudosa uit Assen, en die inschatting was volkomen juist. Ondanks de goede tegenstand tegen een team dat meer op een B-team leek qua lengte en power dan een regulier C team, werden we kansloos gelaten. Met 25-14 en 25-13 werd ook deze wedstrijd helaas verloren. Extra vermelding hier is dat Assen zijn speelsters vanuit de hele regio haalt en dat er daarnaast een vrij grote luidruchtige supportersschare aanwezig was. Ondanks dat hebben de meiden het gewoon goed gedaan in deze wedstrijd, verliezen van zo’n tegenstander is absoluut geen schande.

Tja, en dan de laatste wedstrijd tegen Bolsward, om de keizer zijn baard zal ik maar zeggen. Dat was helaas in de eerste set ook een beetje te zien, de beleving was een tikkeltje weg en daarom werd deze set onnodig verloren ondanks het feit dat er op het laatst nog een inhaalrace werd ingezet. De meiden daarna nog een keer weten op te peppen om toch met een voldaan gevoel huiswaarts te keren door de laatste set toch proberen te winnen. Zo gezegd, zo gedaan, we stapten met 25-20 winst de tweede set van het veld. Betekende de derde plek in deze poule van vijf, meer zat er gewoonweg niet in.

MC 1 halve finale-2

Ondanks dat we niet doorgingen toch een mooie dag gehad samen in Assen, en vooral een leerzame, tegen een aantal sterke tegenstanders. Een groot aantal meiden mag het volgend jaar nog een keer proberen, dus daar heb ik alle vertrouwen in, want talent is er genoeg. Ik wil langs deze weg alle ouders bedanken voor het rijden en de steun in beide rondes en natuurlijk de meiden voor de prettige samenwerking. Meisjes Open Club C in Assen bestond uit Femke Vlutters, Lynn Timmermans, Carmen Tijdhof, Amber Boxum, Joanne Brilhuis, Carlijn Rolink, Renske Platvoet , Eline Rolink en Femke Pollemans. Super gedaan meiden! Coach Berto Nijmeijer. Trainer Johan Strokap

Tekst: Berto Nijmeijer