Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo Dames 1 heeft afgelopen zaterdag een 3-0 nederlaag geleden tegen de dames van Ecare Apollo. Met de setstanden van 25-23, 25-16 en 25-14 gingen de dames puntloos weer terug naar Denekamp. In de eerste set was het Apollo dat het initiatief nam. Toch kon door scores van Juliët Huisman en Lotte Kuipers nog enigszins bijblijven. Een gelijk opgaande set waarin Apollo op 24-21 het eerste setpunt kreeg. De dames uit Denekamp kwamen terug tot 24-23, maar helaas net niet genoeg om aanspraak te maken op de setwinst.

06-wieke-a

Wiek Brons geblesseerd.

De tweede set werd al snel tegen een 5-2 achterstand aangekeken. Op dat moment raakte Marlies Waanders van Ecare Apollo geblesseerd en was het voor haar einde wedstrijd. Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo kwam terug tot 5-5. Een achterstand  van 10-7 werd teruggebracht tot 10-10, maar daarna was het Apollo dat het initiatief heroverde. Zij hadden de wedstrijd onder controle en liepen uit naar een 18-13 voorsprong. Op dat moment raakte Wieke Brons bij de landing geblesseerd aan haar knie en werd van het veld gedragen.Wederom een tegenslag, die de dames in deze set ook niet meer te boven kwamen. Apollo pakte deze set verdiend met 25-16.

In de derde set werd al snel tegen een 7-0 achterstand aangekeken. Passend was het lastig, maar ook aanvallend konden geen potten worden gebroken. Dit was ook de verdienste van de sterke verdediging van de thuisspelende ploeg. In de time out werden nog een keer de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken werd om voor de laatste kans te vechten. Dit pakte positief uit. Een 12-3 achterstand werd teruggehaald naar 12-8 door een serve serie van Britt Roeleveld. Op 15-12 was het verschil nog maar 3 punten, mede door twee kill blocks van Amke Blokhuis en Anouk Heemstra. Maar Apollo liet de gasten niet dichterbij komen liep dan ook snel uit naar een 25-14 winst.

De jonge ploeg van trainer/coach Henk Goor had duidelijk moeite om het eigen niveau te halen. Het was onvoldoende om het de tegenstander lastig te maken. Een nieuwe tegenvaller is het uitvallen van Wieke Brons, die letsel heeft opgelopen aan de knieband. Waar spelverdeelster Marlon net van de krukken af is, worden deze helaas doorgegeven aan Wieke. Hopelijk blijft het daarbij. Wij wensen ook Marlies Waanders veel sterkte toe met haar revalidatie. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd en wel tegen de dames uit Weert. Om 18.00 is het eerste fluitsignaal in de Dorper Esch, hopelijk tot dan!