Afgelopen zaterdag werden de halve finales van het NOJK gespeeld. 5 teams van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo hadden zich voor deze halve finales geplaats en deden een poging de finaleronde te halen. Alleen MC plaatste zich voor de finale op 14 maart a.s.

Jongens C blijft dit jaar bij de beste 16 teams van Nederland horen. In sporthal Heidepark in Lemelerveld moesten de jongens het opnemen tegen Alterno uit Apeldoorn, VVH uit Harderwijk en Sudosa-Desto uit Assen. De tegenstanders waren allen beter waardoor het team helaas niet in staat waren om zich te plaatsen voor de finaleronde. Toch heeft het team dat maar uit 6 spelers (6!) bestaat een goed prestatie geleverd.

MB Wedstrijdbeeld halve finale NOJK

Het Meiden B team ging vol vertrouwen en goede moed naar Lemelerveld, ondanks dat de 2 spelverdeelsters geblesseerd waren. Deze werden vervangen door de spelverdeelster van MB2. Door deze omstelling op het laatste moment was er niet samen getraind waardoor het voor alle meiden wennen aan elkaar was.

De 1e wedstrijd begon goed tegen de Bevers, maar na een paar persoonlijke fouten zakte het niveau en vertrouwen weg en dit kwamen zij niet meer te boven. Er werd dus met 2-0 verloren.

Tegen VC Zwolle moest dus gewonnen worden, maar doordat de druk nog hoger was en er weinig vertrouwen was ging deze wedstrijd ook met 2-0 verloren.

De 3e wedstrijd tegen Sudosa Assen was een drama en er werd weer kansloos verloren.

Omdat de druk minder was werd er tegen VC Bolsward nog gelijk gespeeld.

MA Halve finale NOJK (1)Meiden A speelden hun wedstrijden in de Schalm in Ootmarsum. Tegen Wevo’70, Springendal Set-Up’65, Rivo en Boemerang werd alleen de wedstrijd tegen Wevo’70 overtuigend gewonnen. De overige ‘potjes’ eindigden allemaal in een gelijk spel. Daardoor werd wél de 2e plaats en daarmee de kruisfinale bereikt. In deze kruisfinale bleek VC. Varsseveld net iets te sterk waardoor plaatsing voor de finale op het nippertje niet gehaald werd.

 

CMV halve finale NOJKDe allerjongsten tenslotte, Meiden CMV, waren in Apeldoorn om in de Alternohal plaatsing af te dwingen. Zij namen het op tegen VV Alterno uit Apeldoorn, de Boemel uit Tuitjenhorn en Dynamo Tubbergen. De 1e wedstrijd tegen latere winnaar Dynamo werd gelijk gespeeld. (25-18 en 20-25). Daarna ging het alleen maar slechter en werd helaas geen enkele set meer gewonnen.

Meisjes C haalt wel finale “Open Club” 

Zie hiervoor het aparte artikel of klik HIER.