27 augustus zijn alle teams weer begonnen met de trainingen en 4 jeugdteams spelen in de hoofdklasse van de hoogste jeugdcompetitie. D2 speelt in de Promotieklasse en D3 in de 1e klasse.
De mini`s zijn ingedeeld in de mini competitie.

Mini`s:
De mini`s trainen altijd op de vrijdag en voor een groot deel van de meiden is er ook een training op de woensdagmiddag. Ik begin zelf om 14.45 met de 1e groep, niveau 3 en 4. Ik ben heel blij met de hulp van Vincent Monnikhof.
De mini`s van niveau 3 en 4 gaan erg hard vooruit en hebben erg veel plezier in het volleybal spelletje. Een aantal teams zijn ook kampioen geworden en hieronder zie je de foto`s daar van.

Kampioen N3-1   Kampioen N3-3  Kampioen N4-1

 

Mini`s niveau 5 en 6 train ik samen met Wies Heerink en Maud Hulsbeek. Heel veel van deze meiden trainen ook al mee bij C2 en het niveau gaat heel hard omhoog. Als je al ziet dat ze mooi achterover kunnen setuppen en de aanvalspassen er al bijna zonder na denken in zitten, maakt mij als trainer erg blij. De teams spelen ook vaak tegen elkaar in de competitie en maken daar een harde strijd van. Ook is hier 1 team kampioen geworden en die zie je hieronder.

Kampioen N6-1

Als mini trainer geniet ik eigenlijk elke week weer van al het fanatisme en de vooruitgang van alle kids.

 

C2:
Dit team haalde onverwacht de hoofdklasse, maar heeft laten zien in de 1e helft een waardige hoofdklasser te zijn. De top 4 was twee maatjes te groot, maar de andere teams hebben we echt leuk tegen staan ballen. 2 wedstrijden werden gewonnen van Dynamo Apeldoorn C2 en Tornado Geesteren C2 en daardoor spelen we de 2e helft van het seizoen ook in de hoofdklasse C. Als trainer is dit natuurlijk een mooie ontwikkeling dat de meiden nog een half jaar spelen in de hoofdklasse en elke wedstrijd leren en vooruitgaan. Ook trainen deze meiden erg goed op de maandag bij Berto en op de vrijdag bij mij en trainen ze ook vaak mee bij de C1.

2014-2015 MC2


C1:
In de voorbereiding was al gebleken dat dit een erg sterk team is en hoog zou eindigen in de Hoofdklasse. We hebben het erg goed gedaan en hebben ons geplaatst voor de Topklasse. De wedstrijden tegen Tornado, Krekkers en vooral Tubbergen zijn hele mooie potjes geweest. We verloren net met 3-2 van een sterk Tubbergen en daardoor werden we 2e in de Hoofdklasse. In de topklasse gaan we spelen tegen VCV, Apollo, WSV, Tubbergen en Krekkers. Dit zijn allemaal goede teams en we gaan 10 mooie potjes tegemoet die ons alleen nog maar sterker gaan maken.We gaan hard werken om ook daar ver te komen.

MC1

 


B1:
Dit team was nieuw met meiden uit C1 en B1 en moest in het begin even aan elkaar wennen. Op een gegeven moment begon het te draaien en moesten ze in de laatste wedstrijd tegen Volley ‘ 68 1 punt halen voor de topklasse. Dit is gelukkig gelukt en nu spelen we in de Topklasse B tegen Tubbergen, Krekkers, VCV, Rivo en Favorita. Dit zijn stuk voor stuk leuke teams en we kunnen 10 keer gaan knallen met het hele team. De meiden hebben dit jaar al grote sprongen gemaakt en hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Richard en ik proberen de meiden elke week weer sprongen te laten maken. Op naar de TOPKLASSE!!!A1:
Deze groep meiden heeft in de hoofdklasse A laten zien bij de beste teams te horen. In het begin een slippertje tegen Saasveldia, maar de rest van de wedstrijd werden gewonnen. De wedstrijd tegen Tornado Geesteren ging om het kampioenschap en Tornado was in deze wedstrijd net iets sterker dan het team van Marc Lohuis. De meiden hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar kwamen met 3-2 net te kort. De laatste wedstrijd werd ook gewonnen met 3-1  en het team kan zich gaan opmaken voor de topklasse A .Veel meiden trainen en spelen al mee bij de dames en hebben erg veel plezier bij beide.

MA1 wedstrijdshirts

Conclusie: 3 teams in de Topklasse en 1 in de hoofdklasse is natuurlijk geweldig!!!!


D3:
Dit team staat momenteel 2e op de ranglijst en alleen Polstars heeft laten zien sterker te zijn dan ons. 2 andere teams VVA en Holyoke strijden ook voor de 2e plek en hopelijk kunnen we deze plek de tweede seizoenshelft vast houden. Marc en ik gaan er hard voor werken op de training en dan gaan we zien waar het schip strandt.

Teamfoto D3 inclusief Johan


D2:
Dit team is erg verjongd met een aantal jonge dames en 2 nieuwe trainers Damir en Berto.
In het begin was het team even zoekende, maar al snel begon het te lopen. Het team staat momenteel op een hele mooie 3e plaats en moet in de 2e helft veel zware potjes thuis. De uitwedstrijden op de vrijdag gaan alleen nog niet goed en hopelijk komt daar de 2e seizoenshelft wat verandering in, want dan ligt er een mooie eindklassering in het verschiet. Het team heeft er allemaal zin in en een aantal jonge meiden die meetrainen en meespelen maken een goede ontwikkeling door.

D1:
Na het kampioenschap van vorig jaar is Dames 1 gepromoveerd naar de topdivisie, het eennahoogste niveau van Nederland. Zonder verwachtingen werd er begonnen aan het seizoen, maar al gauw werd er duidelijk dat ze niet zomaar laatste zouden worden als promovendus. En zo staan ze op een mooie 7e plek, met een ruime marge t.o.v. van de gevarenzone.

De prestatieteams hebben het deze seizoenshelft erg goed gedaan, alle jeugd selectieteams naar de topklasse en de 3 dames prestatieteams doen het erg goed in hun competitie. Op naar de 2e seizoenshelft en dit niveau vast blijven houden!