Opnieuw moesten de meiden van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames 1 aan de bak. Op maandag werd in Denekamp geoefend tegen het in de 2e Bundesliga spelende Skurios uit Borken. De ploeg van Henk Goor had 2x in Duitsland tegen Skurios gespeeld, 1x ruim verloren en 1x gelijk.

Dat was wel voordat spelverdeelster Marlon Stevelink afgelopen zaterdag zwaar geblesseerd raakte. Haar taak werd met verve overgenomen door de pas 18-jarige Fleur Blokhuis. De wedstrijd werd gespeeld in sportzaal Kerkeres in Denekamp onder het toeziend oog van het opgekomen publiek die wel eens wilde zien wat er zoal gebeurd in Denekamp.

In de 1e set startte de ploeg van Henk Goor overtuigend en werd er een voorsprong genomen van 5-0, voordat de Duitse dames wat terug konden doen. In het begin lag de pass nog niet lekker en moest de aanval noodgedwongen over de buitenkant. Juliet Huisman en Laura Behrens moesten het doen. Gedurende de set bleef de voorsprong voor de Nederlandse ploeg tot de dames van trainer Chang een serie van 5 punten maakten en brutaal de voorsprong overnamen met 16-15. De Denekampse dames vochten terug, kwamen weer gelijk en gingen er overheen. Uiteindelijk bleef de winst in Denekamp, 25-21.

In de 2e set kwam Wieke Brons in het veld. De passlijn met o.a. Anouk Heemstra kreeg de bal steeds beter bij Fleur Blokhuis. Dit keer werden midspeelsters Amke Blokhuis en Britt Roeleveld steeds meer aangespeeld. Opnieuw nam Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo een voorsprong van 3 á 4 punten tot halverwege de set. In de middenfase kwamen de dames uit Borken sterk terug tot 14-14 en 17-16. Daarna werd er sterk geserveerd en had de Duitse jonge libero veel problemen. Dit keer werd het opnieuw 25-21 voor de Denekampse dames.

Trainer/coach Chang greep in zette zijn meiden op scherp in de 3e set. Het ging sterk heen en weer. Even kwam de ploeg van Henk Goor op voorsprong 10-7. Na een sterke opslag serie van de Duitsers was de voorsprong weer weg. Het spel golfde heen en weer. Libero Lieke Hilgenberg verrichte de ene mooie redding na de andere. Toch kwam Devoko niet los. Na een aantal spannende rallys, waarbij de voorsprong van de één na de ander ging, waren het uiteindelijke de dames van Skurios Borken die het beslissende 26e punt tegen de grond timmerden.

In de 4e set startte de ploeg van spelverdeelster Fleur Blokhuis weer sterk. Na een sterke serie van Lotte kuipers kwam Amke Blokhuis aan opslag. Maar liefst 7 punten op rij werden er gescoord, van korte ballen tot messcherpe floatservices. Vervolgens waren de meiden uit Borken die de stand van 3-10 naar 9-11 brachten. De spanning was weer terug. De DeVoKo dames bleven aan de goede kant van de score, tot 20-18. Blokkerend was het blok van Juliet Huisman en Amke Blokhuis beresterk. Keer op keer ging de bal naar de grond, 23-19. Vervolgens kwam Skurios weer terug tot 24-22. Uiteindelijk wonnen de dames van de Nederlandse Topdivisionist met 25-22 de 4e set en dus de wedstrijd met 3-1. Zo sloten ze de oefenserie tegen het 2e Bundesliga team uit Borken na een verlies, een gelijkspel met winst af.

De nare smaak van afgelopen zaterdag door de blessure en operatie van spelverdeelster Marlon Stevelink werd gedeeltelijk weggespoeld. Door veel enthousiasme en door voor elkaar te blijven werken, blijken er wel degelijk mooie resultaten haalbaar. De jonge ploeg van Henk Goor heeft laten zien door samen de schouders er onder te zetten leuk volleybal te kunnen spelen met veel spectaculaire aanvallende en verdedigende acties. Komende zaterdag spelen de dames van Ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko in Geesteren op het Herman Smienktoernooi. Volgende week komen de dames van Krekkers op bezoek in sportzaal Kerkeres, opnieuw aanvang 19:30 uur