Als laatste in de rij kampioenen bij TiMaX DeVoKo 1e helft competitie seizoen 2018-2019 hierbij het verslag van meisjes C4. Een groep meiden van maar liefst 12 in aantal ! Voor het eerst allemaal op C niveau vanaf de mini’s. Dus op groot veld en met zes in het veld. Voor iedereen wennen, maar het ging buitengewoon goed.

Alle meiden hadden evenveel plezier erin en werden ingedeeld in de derde klasse in een poule van 12 teams. Hoe goed en bijzonder is het dan om dan al gelijk kampioen te worden!

Vele wedstrijden gingen vrij makkelijk, maar er bleef telkens een gering verschil met de nummer 2 Tornardo Geesteren. Deze tegenstander had men een aantal wedstrijden voor de laatste in eigen huis mogen begroeten en eigenlijk is hier het kampioenschap beslist. In een volle zaal met supporters en zeer nerveuse speelsters, werd deze tegenstander toch zeer gedecideerd met 3-1 verslagen. Dit betekende een verschil van vier punten in de competitie.

Tot op de laatste wedstrijddag was het nog spannend, omdat deze tegenstander de overige partijen de volle winst pakte.

De laatste wedstrijd betekende een thuiswedstrijd tegen Krekkers, op dat moment de nummer vier van de competitie. Een niet te onderschatten tegenstander. Weer voor een volle tribune met familie en supporters, moest met minimaal 3-1 gewonnen worden.

De eerste twee sets gingen vrij eenvoudig en toen kwam de derde set, waarin Krekkers veel tegenstand bood of dat de meiden alsmaar nerveuser werden. Maakt ook niet uit, deze set werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen met 23-25!! Een prachtprestatie, nogmaals voor het eerst C niveau en dan gelijk kampioen, Chapeau!!

De wedstrijd werd gewonnen met 4-0 zoals een echt kampioen dit karwei afmaakt.

Meiden van harte proficiat met alle 12 meiden hebben jullie allemaal evenveel hieraan bijgedragen.

Team bestaat uit:

Marit Holterman, Jinte van Benthem, Hieke Wassink, Babet Pleijhuis, Lauren Wolbert, Daantje Kokkeler, Lotte Kuiper, Julia Wiefferink, Minke Bodde, Isis Monninkhof, Fenne Johannink en Katie Weusthof

Trainer/coach Vincent Monninkhof