Afgelopen zaterdag mocht Meisjes C3 proberen het felbegeerde kampioenschap in de 2e klasse te veroveren. Daarvoor moesten de meiden naar Mariaparochie om tegen Krekkers minimaal 3 sets in de wacht te slepen. De thuiswedstrijd tegen dit team was weliswaar met 4-0 gewonnen, maar de tegenstand die Krekkers deze wedstrijd bood was van een dusdanig niveau dat een overwinning op voorhand absoluut geen zekerheidje was.

Meisjes C3 schoot de eerste set perfect uit de startblokken. Met een flinke servicedruk, prima aanvalsspel en een verdediging die bijna geen bal op de grond liet vallen werd Krekkers met een setwinst van 25-12 aan de kant gezet. De tweede set verliep een stuk moeizamer. Er werden wat meer foutjes gemaakt en Krekkers begon beter te verdedigen waardoor de set gelijk op bleef gaan en de meiden zelfs nog een aantal keer achter kwamen te staan. Maar zoals zo vaak dit seizoen bracht de service de redding. De druk werd opgevoerd op het eind van de set en daar had Krekkers geen antwoord op, waardoor de meiden uiteindelijk met 25-23 aan het langste eind trokken. Nog één setje te gaan om het kampioenschap binnen te halen. De zenuwen werden in de derde set keurig in bedwang gehouden en met solide spel kwam de winst nooit in gevaar, 25-17 en kampioen. Feest!! De vierde set werd ook nog gespeeld, maar de meiden verkeerden in een dusdanige kampioensroes, dat er van volleybal maar weinig meer terecht kwam en deze werd verloren met 25-18.

Dat mocht de pret niet drukken, het kampioenschap was binnen. Een bijzondere prestatie omdat de meeste meiden nog in de CMV leeftijd zitten en voor het eerst op een “echt” volleybalveld mochten spelen. Daardoor werden er regelmatig wedstrijden gespeeld tegen meiden die een kop groter waren en een aantal jaar ouder, maar daar was in de wedstrijden niets van te merken. Het begin van het seizoen was moeizaam, met twee verliespartijen in de eerste drie wedstrijden, maar daarna begon het echt te lopen en werden alle wedstrijden tot zaterdag met 4-0 gewonnen. Nog veel belangrijker was dat het spel iedere week met sprongen vooruit ging, waardoor dit kampioenschap dan ook dik verdiend was. Op naar een nieuwe seizoenshelft, een klasse hoger, op een groter veld en net dat 10 cm hoger staat. We laten ons verrassen wat deze toppers ons dan voor gaan schotelen.

Maar eerst staan er voor zeven meiden uit dit team nog de Nationale Open Club Kampioenschappen CMV op de kalender. De eerste ronde hiervan wordt op zaterdag 5 januari in de Dorper Esch in Denekamp gespeeld, dus kom ze allen aanmoedigen om een plekje in de halve finales van dit belangrijke toernooi af te dwingen.

Op de foto vlnr: Silvie Pikkemaat, Marlijn Horsthuis, Bente Molendijk, Linde Goselink, Emma Rijnders, Lara Bels, Anne Nolten, Iris van Beesten en Lotte Hesselink. Allemaal van harte gefeliciteerd en veel succes in de 1e klasse.