Meiden C2 wist zich afgelopen zaterdag de plaatsen voor de 1e klasse. Een prima prestatie voor een nieuw team dat bestaat uit MC3 en MC4 van het afgelopen seizoen. Met een nieuwe trainer/coach, maar wel met een één training van Johan kon er afgelopen weken maar 3 keer getraind worden. Door het enthousiasme en de inzet van de meiden werd toch redelijk eenvoudig de 1e klasse veilig gesteld.

Door een wijziging in het schema konden de meiden om 11:30 aantreden in Denekamp tegen Krekkers 3. Het was te zien dat ze er zin in hadden. Met een grote serve-druk werd snel een grote voorsprong genomen. Op het eind ging het iets moeizamer, maar deze wedstrijd (van maar 1 set) werd met 25-16 gewonnen. De 2e poule wedstrijd werd er gespeeld tegen het 1e meiden team van Dash. Dit was een erg spannende wedstrijd. De meiden knokte zich elke keer terug. Een achterstand van 4 punten werd weer in gelopen. Aan het eind van de wedstrijd lukte het niet meer om terug te komen en werd deze wedstrijd met 20-25 verloren. Een prima prestatie zeker als je aan het eind van het toernooi ziet dat Dash er bijna in was geslaagd om de hoofdklasse te bereiken.

Door als 2e te eindigen in de poule waren er nog mogelijkheden om een plaats in de hoofdklasse te bemachtigen, maar dan moesten wel de volgende 2 wedstrijden gewonnen worden. De eerste wedstrijd tegen Twente ’05 begon bijzonder goed. Bij deze wedstrijden ging het om 2 gewonnen sets van 15 punten. De eerste set werd, wederom met veel serve-druk, met 15-3 gewonnen. Zoals wel vaker in het volleybal, als je de eerste set te makkelijk wint is het lastig om dit niveau vast te houden. De 2e set ging het gelijk op, maar werd uiteindelijk met 12-15 verloren. De derde set moest de beslissing brengen. Hoewel Twente ’05 uitliep naar 4-14 gaven de meiden niet op. Helaas kwamen we niet verder dan 8-15. Met 2-1 verloren, dus geen volgende wedstrijd meer. We kunnen terug kijken op een goed toernooi. De meiden hebben veel geleerd en zullen dit seizoen nog veel leren. Vol goede moed en met veel vertrouwen wordt in september gestart in de 1e klasse.