Een niet zomaar vrijdagavond wedstrijdje, deze ging om promotie topklasse of blijven in hoofdklasse.
In de laatste wedstrijd van de eerste helft stonden beide teams exact gelijk in punten. Dus heel simpel: winnaar promoveert.

Pasta lekker………

De meiden van TiMaX/DeVoKo werden goed voorbereid, vooraf een goede pasta voor extra energie, in de kantine moest wonderen verrichten. Om half zeven zou de wedstrijd beginnen. Extra stimulans of extra spanning bij de meiden, coach van tegenstander Rivo is een zeer goede bekend voor het team, namelijk hun eigen trainer Johan Strokap.
Volle tribunes met ouders van beide partijen, extra banken voor de mini’s van DeVoKo welke net de training erop hadden zitten.

De wedstrijd werd goed begonnen aan Denekampse zijde , Lynn Timmerman serveerde naar 5-0 voorsprong. Gaandeweg de set kroop Rivo dichterbij en ging er langzaam overheen. Setwinst voor Rivo met minimaal verschil 24-26.

Tweede set rechte DeVoKo haar rug en greep gelijk een grote voorsprong. Setwinst 25-11. Blijft lastig om dit tempo vol te houden, Rivo kreeg meer grip op de wedstrijd en zij wonnen weer de derde set 17-25.

Vierde set ging zeer gelijk op bij 10-10 en paste coach Vincent een wissel toe welke Rivo betwiste. Hierdoor kreeg Rivo twee “gratis” punten i.p.v. 10-10 stond het 9-11. Dit gaf het team extra energie en deze set werd super spannend met een luidkeels publiek van beide teams op de tribune. Echt reclame voor het volleybal. Het ging gelijk op met onwaarschijnlijke rally’s van beide teams. Ze gaven alles en was genot om naar te kijken. Beide teams kregen setpunten, maar DeVoKo trok deze over de streep 29-27! Setstand 2-2, een vijfde beslissende set.

Rivo begon deze set ijzersterk en nam een voorsprong van 6-3 naar 8-4, het geloof werd minder bij DeVoKo, helemaal toen het 13-8 voor Rivo werd en de coach genoodzaakt was om zijn laatste time-out te gebruiken. De side-out werd gepakt en bij 9-13 kwam Ruth Monninkhof aan serve. Een goede serve en enkele fouten bij Rivo en de stand werd wonderwel gelijk getrokken naar 13-13. Toch kreeg Rivo haar eerste wedstrijdpunt bij 13-14. Onnavolgbare rally’s volgden en DeVoKo trok de stand recht en ging eroverheen naar 15-14. Het eerste wedstrijdpunt werd gelijk gepakt! DeVoKo naar Topklasse! Na 2 uur en een kwartier (ja u leest het goed) wonnen de meiden van C1 de vijfde en laatste set met 16-14. Wat een ontlading bij de meiden en het publiek!

Wat een prachtwedstrijd, vol spanning en ongelooflijke rally’s van beide aan elkaar gewaagde teams. Respect voor het zeer jonge team van Rivo, een fantastische tegenstander.

Meiden van C1 worden heel veel succes gewenst in de Topklasse!!!

Team: Lynn Timmerman, Nieke Nijmeijer, Liz van Beesten, Tes Molendijk, Guusje Leus, Ruth Monninkhof, Hieke Veelders, Cindy Hartman, Maddy Bodde en Bente Harmsen.