DeVoKo meiden C door naar finale NOJK

 

De Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) is het grootste en meest populaire volleybal jeugdtoernooi van ons land; jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in één van de vier leeftijdscategorieën. Tijdens de voorrondes hebben alle vier categorieën, Meiden A – B – C en CMV van DeVoKo, meegedaan om een plek in de halve finales te behalen. Dát is ze allevier gelukt! Een hele knappe prestatie!

 

Meiden C naar finale

Afgelopen zaterdag mochten de vier teams spelen tijdens de halve finales. Meiden C moest spelen in Assen. In de poule tegen Sneek, Bolsward en Veendam werden ze eerste en konden naar de kruisfinales. Daar werd de thuisploeg Sudosa met vele punten verslagen. Een plek in de finale voor de meiden C DeVoKo was een feit. Een geweldige prestatie van dit enthousiaste team! Zaterdag 21 mei gaan ze samen strijden om die felbegeerde Nederlandse titel. Maar ze mogen ongelooflijk trots zijn, want ze behoren nu al tot de beste 8 van Nederland in hun leeftijdscategorie!

Meiden A-B en CMV

De meiden A speelden in Ootmarsum en kwamen in de poulewedstrijden ver genoeg om te spelen in de kruisfinales. Helaas hebben ze die net verloren, maar wat was het een strijd en wat hebben ze gevochten om een plekje in de finale, maar helaas. De meiden B speelden thuis in Denekamp. Ook daar was er prachtig volleybal te zien. Een hele sterke verdediging, mooie set-ups en fantastische aanvallen waren een lust voor het publiek dat in grote getalen aanwezig was. De CMV meiden gingen naar Apeldoorn. Was er in de eerste wedstrijd nog iets sprake van spanning, dat was in de volgende wedstrijd niet meer te zien. Het fanatisme en enthousiasme nam de overhand en de meiden speelden top.