In navolging van twee edities eerder georganiseerd door OR van De Veldkamp, is deze editie wederom zeer succesvol afgesloten. Alle basisscholen in de gemeente Dinkelland werden hiervoor aangeschreven. De bedoeling is dat groep 8 van elke school (zo mogelijk met meerdere teams) kan deelnemen. Dit leverde dit jaar een recorddeelname op van maar liefst 36 teams. In samenwerking met Volleybalvereniging TiMaX/DeVoKo werd het toernooi vervolgens georganiseerd. De volleybalvereniging stelde de zaal en materialen ter beschikking. Daarnaast verzorgenden speelsters van MC1, 2 voor de arbitrage en telling. De scholen hoefden dus alleen maar te zorgen voor begeleiders van de teams.

Afgelopen woensdag 01 november speelden deze 36 teams in de sporthal Dorper Esch tussen 15.00 uur tot 18.30 uur in totaal 71 wedstrijden om uit te maken wie de winnaar van het 3de Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi zou worden. Er werd door de kinderen dan ook fanatiek gestreden om elk punt volgens de CMV volleybalregels van niveau 5.   Poulewinnaars werden Bernardus 1, Meander 1, Mariaschool 2, Meander 3, Zevenster 5, Meander 2, Alexander 1 en De Veldkamp 1  en gingen door naar de kwart finales. Waar vorig jaar alle drie teams van Meander werden uitgeschakeld, bleef nu team drie van Meander over en werden zelfs winnaar van dit toernooi. 

In een meer dan spannende finale om twee gewonnen sets waar een derde set noodzakelijk was, werd Zevenster 3 verslagen met 25-22 en 20-25 en 15-12 waardoor Meander 3 uit Ootmarsum de winnaar werd van dit 3de Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi en Zevenster 3 te Denekamp genoegen moest nemen met een zeer verdienstelijke tweede plaats . Bijzonder blij en trots namen de kinderen de grote wisselbokaal in ontvangst.

Voor volgend jaar is het schoolvolleybaltoernooi gepland op woensdag 07 november 2018. Opnieuw zullen alle basisscholen in de gemeente Dinkelland hiervoor uitgenodigd worden.