Zaterdag 14 maart heeft MC in Nijmegen een eervolle 4e plaats behaald bij de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

Buiten het feit om dat de vierde plek natuurlijk een fantastisch resultaat was moet natuurlijk vermeld worden dat het ook een fantastische dag was en een super leuke ervaring om mee te maken voor de meiden.

MC finale NOJK 4

’s Ochtends om half acht stond de bus gereed met onze chauffeur Maarten Rikkink en konden we met groot gevolg vertrekken richting Nijmegen. Leuk dat er meiden van C2 en B1 waren en vriendinnen van de meiden. De sfeer was top in de bus en de aanmoedigingen van de ouders, grootouders en de kids was fantastisch. We hadden een grote trommel mee voor extra lawaai en die werd goed gebruikt.

De dag werd begonnen met de wedstrijd tegen Alterno uit Apeldoorn, een wedstrijd met twee gezichten. De eerste set hadden de meiden duidelijk last van zenuwen en werd er vrij kansloos verloren met 13-25. De tweede set ging gelukkig de knop om en werd met goed spel de tweede binnengesleept met 25-19.

De tweede wedstrijd was eigenlijk het tegenovergestelde van de eerste . Dinto werd in de eerste set kansloos gelaten met goed en gevarieerd spel en de set werd met 25-19 gewonnen. In de tweede ging het echter mis en konden ze het niet vasthouden, deze set ging met 14-25 verloren helaas.

Alles nog mogelijk in de laatste wedstrijd dus, maar winst op Rivo was gewenst. In een uiterst spannende en zenuwslopende wedstrijd werd Rivo verslagen met twee keer 25-23. Dus door naar de laatste vier!

In de kruisfinale wachtte Sneek, een enorm sterke tegenstander. In beide sets ging de strijd nog gelijk op in het begin en er werd van Devoko kant dan ook gewoon goed gespeeld, maar de enorme trainingsarbeid die Sneek stopt in haar jeugdopleiding gaf uiteindelijk de doorslag. Deze tegenstander was gewoon te sterk en beide sets werden verloren met respectievelijk 13-25 en 15-25.

De strijd om plek 3 en 4 tegen de Krekkers was een strijd die eigenlijk erom ging wie er fysiek het sterkst was op dat moment en helaas kwamen we tekort. Twee keer 14-25. Maar er valt de meiden niets te verwijten, ze hebben echt alles op het tandvlees uit de kast gehaald en bij de laatste vier eindigen van Nederland, laten we wel wezen, is gewoon een unieke prestatie.

Met opgeheven hoofd werd Nijmegen met de bus weer verlaten en de sfeer op de terugreis was super goed. Gewoon top gedaan meiden.

Dank gaat uit naar de ouders die hebben bijgedragen aan de onkosten van deze dag, speciaal Eric Meinders en Henk Hoffstedde met hun extra bijdragen aan de onkosten.
Meisjes C open club bestond uit Tess Bartelink, Tess Reerink, Maud Hulsbeek, Maud Oude Luttikhuis, Wies Heerink, Jenne Morsink, Lonne Meinders, Evi Dingeldein, Jade Groener, Mirthe Pierik en Anne Veldscholten.

Begeleiders en coaches waren Merle Roetenberg, Wendy Bartelink en Berto Nijmeijer.

Trainer van de meiden Johan Strokap.

MC finale NOJK 2