Het meisjesteam van MC 1 moest zich voor dit plaatsingstoernooi afgelopen zaterdag melden in de Diekmanhal te Enschede.

Het team is, op één plaats na,  geheel vernieuwd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Alleen Lynn Timmerman is nog over van vorig seizoen. De rest is aangevuld uit het vorige MC 2 en 3. Een helse klus, ook omdat in deze nieuwe samenstelling nog maar 1 keer kon worden getraind, om het doel: plaatsing voor de Hoofdklasse te bereiken.

Allereerst waren er de poulewedstrijden, deze gingen over 1 set tot 25 punten. De drie tegenstanders in deze poule Tivoc, Pollux en Vocluma werden echter vrij gemakkelijk aan de kant geschoven. Alle speelsters kregen in deze poulewedstrijden speeltijd en de sets werden allen ruim gewonnen. Eerste in de poule dus!

Daarna volgde de kruiswedstrijd, in de eerste wedstrijd kon gelijk al een Hoofdklasse ticket worden gehaald. De tegenstander, een andere nummer 1 uit een andere poule, werd Krekkers. Deze wedstrijd ging over 2 gewonnen sets tot 15 punten. Tegenstander Krekkers bleek echter te sterk, de meiden waren fysiek sterker waardoor deze wedstijd, weliswaar net, maar terecht werd verloren.

Helaas, want nu was er nog maar 1 Hoofdklasse ticket vrij en hiervoor moesten er drie opeenvolgende wedstrijden worden gewonnen. Dat werd dus sidderen en beven.

De eerstvolgende wedstijd tegen Dynamo Apeldoorn, werd gemakkelijk gewonnen, twee sets tot 15 punten werd snel behaald. De volgende wedstrijd tegen Halley uit Wehl gelukkig hetzelfde verhaal, gemakkelijk gewonnen en weinig energie verspeeld.

De laatste wedstrijd werd de Finale! De winnaar van deze wedstijd plaatst zich voor voor de Hoofdklasse.  De tegenstander heette Rivo uit Rijssen een zeer sterk team en nu net het team welke gecoacht werd door Johan Strokap, de eigen trainer van MC 1! Niet alleen stond de Hoofdklasseplaatsing op het spel maar ook prestige.

De Denekampse meiden begonnen de eerste set erg goed, de verkregen voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set werd gewonnen met 15-12. De tweede set werd er niet goed gestart en telkens werd tegen een achterstand aangekeken. Bij de stand 12-8 voor Rivo werd echter het onmogelijke gepresenteerd. Door een goede opslagserie werd het 13-12 voor DeVoKo. De set werd in een zinderend slot met 15-13 gewonnen. Volgend jaar Hoofklasse!! En…..gewonnen van Johan!!

Meiden puike prestatie en dit na 7 wedstrijden, waarvan er maar 1 verloren ging. Succes volgend seizoen in de Hoofdklasse!